Verkkouutiset

Antti Häkkänen vaatii kriisikokousta teollisuuden pelastamiseksi

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mielestä olisi valtioviisautta nousta kinastelun yläpuolelle.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen ehdottaa pääministeri Sanna Marinille (sd.), että hallitus kutsuisi välittömästi laajapohjaisen kriisikokouksen valmistelemaan keinoja suomalaisen vientiteollisuuden kustannuskilpailukyvyn pelastamiseksi.

Häkkäsen mielestä pääministerillä ja hallituspuolueilla olisi nyt johtajuuden paikka.

– Olisi valtioviisautta nousta tämän kinastelun yläpuolelle, yhdistää joukot ja nähdä koko Suomen etu. Nyt tarvitaan yhteishenkeä ja konkreettinen pelastusohjelma suomalaiselle teollisuudelle, työpaikoille ja sitä kautta hyvinvointipalveluille, Antti Häkkänen sanoo tiedotteessa.

Häkkäsen mielestä tarvitaan konkreettisia keinoja, joilla verot ja muut kustannukset pidetään kurissa, jotta suomalainen teollisuus menestyy maailmalla.

– Ensimmäinen askel on kutsua laajapohjainen kriisikokous etsimään keinoja ja hylätä vastakkainasettelu, Häkkänen näkee.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan ilman tarkkaa ohjelmaa verot ja kustannukset nousevat tällä vuosikymmenellä hallitsemattomasti, ja se tekee monen yrityksen toiminnan kannattamattomaksi.

Häkkänen muistuttaa, että vientiteollisuus on yksi keskeinen yhteiskunnan tukijalka. Jos teollisuus romahtaa, romahtavat vanhuspalvelut, eläkkeet ja monet muut hyvinvointiyhteiskunnan peruspilarit.

– Suomelle voi jäädä tästä vakavat pysyvät vauriot. Aikaa ei ole hukattavaksi. Nyt käydään kuitenkin ideologista nokittelua ja viisastelua, vaikka kriisi on jo päällä, Häkkänen toteaa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)