Verkkouutiset

Puolustusministeri Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen USU:lle: Suomi harkitsee osallistumista Punaisenmeren operaatioon

Puolustusministerin mukaan mahdollisessa osallistumisessa on otettava huomioon käytettävissä olevat voimavarat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi harkitsee osallistumista Punaisenmeren merenkulun turvaamiseen, sanoo puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) Etelä-Suomen Sanomille. Hänen mukaansa Suomen halukkuutta osallistua Punaisenmeren operaatioon on kysytty ”yleisellä tasolla”.

Asiasta uutisoi Uutissuomalainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Valmistelemme tällä hetkellä toimenpiteitä puolustushallinnossa ja yhdessä ulkoministeriön kanssa ryhdymme tekemään analyysiä. Presidentti ja valtioneuvosto sitten päättävät, onko Suomen tarpeellista osallistua, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mukaan Suomen mahdollisessa osallistumisessa operaatioon tulee ottaa huomioon turvallisuustilanne sekä käytettävissä olevat voimavarat.

– Me olemme pieni maa pohjoisessa, jolla on yhteistä rajaa Venäjänkin kanssa aika paljon, hän muistuttaa Etelä-Suomen Sanomille.

Punaisenmeren alue ja Suezin kanava ovat Häkkäsen mukaan merkittäviä Euroopalle. Hänen mukaansa Yhdysvallat on ottanut merkittävän roolin Euroopan mantereen kaupallisten intressien turvaamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)