Verkkouutiset

Antti Häkkänen: Turvallisuuspolitiikka takaisin kärkipaikalle

Kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) mielestä turvallisuus ja oikeudenhoito on nostettava takaisin politiikan asialistan kärkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Häkkäsen mukaan Suomessa ja Euroopassa laajemmin turvallisuustilanne on heikentynyt ja kansalaisten luottamus oikeudenhoidon toimivuuteen on kokenut kolauksia.

– Poliisin, syyttäjän, oikeuslaitoksen ja muiden oikeusvaltion kivijalkojen toimintakyky on hyvinvointiyhteiskunnan perusta. Nämä ovat niin kansalaisten arjen kuin myös yritystoiminnan ja työllisyyden kannalta kaiken perusta. Kyberuhat, hybridivaikuttaminen, terrorismi ja muut voimistuneet uudet uhat vaativat sekä riittäviä resursseja, mutta myös uudenlaisia toimintatapoja, Häkkänen sanoo.

Hänen mukaansa vaikean taloustilanteen ja uusien turvallisuusuhkien edessä viranomaistoiminnan ohella entistä olisi panostettava enemmän luottamuksen vahvistamiseen yhteiskunnassa.

– Tarvitsemme laajempaa yhteistyötä viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisyhteiskunnan välille. Samoin tarvitsemme yhä voimakkaammin jokaisen kansalaisen osallistamista yhteiskuntaan niin työn, opiskelun ja muun toimeliaisuuden muodossa, Häkkänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)