Verkkouutiset

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Antti Häkkänen nostaisi Kela-korvauksia

Kansanedustajan mukaan sote-palvelujen rahoitusta ei voi enää rakentaa jatkuvan velkaantumisen ja kiristyvän verotuksen varaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan hoitojonojen purkaminen on saatava välittömästi käyntiin.

Hänen mukaansa kokoomus painottaa resurssien ohjaamista itse palveluihin ja hoitoon, eikä hallintoon.

– Kela-korvausta korottamalla, palvelusetelejä lisäämällä ja mielenterveyden terapiatakuulla saataisi palvelujen saatavuutta parannettua. Näillä keinoilla ihmiset pääsevät nopeammin oikeaan hoitoon. Nopeampi hoitoonpääsy myös vähentää vaikeampia ongelmia. Tämä edellyttää hyvää yhteistyötä järjestöjen ja yritysten kanssa, Häkkänen sanoo.

Hänen mukaansa kokoomus painottaa ennaltaehkäisyä ja painopisteen siirtämistä varhaisiin palveluihin. Sairauksien ja sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisyllä voidaan säästää veronmaksajien rahoja ja parantaa ihmisten hyvinvointia.

– Mielen ja kehon sairaudet kasvavat Suomessa. Lisää palveluja tarvitaan, mutta nyt on pakko kääntää katse myös juurisyihin. Kunnat ja järjestöt ovat keskeisessä roolissa ennaltaehkäisevästä työssä. Esimerkiksi kuntien liikuntapaikat ja paikalliset urheiluseurat on nostettava tärkeään rooliin. Samoin palvelujen painopisteen siirto varhaiseen vaiheeseen estää ongelmien pahentumista. Lapsiperheiden tukeminen voi estää huostaanottoja, Häkkänen sanoo.

Hän muistutti, että lisää resursseja hoivaan ja hoitoon saadaan vain vastuullisella talouspolitiikalla, ei holtitonta velkaantumista jatkamalla.

– Kokoomuksen mielestä sote-palvelujen rahoitusta ei voi enää rakentaa jatkuvan velkaantumisen ja kiristyvän verotuksen varaan. Maakuntaverolle kokoomus sanoo ei. Sote-palvelujen paremmat resurssit saadaan yrittäjyyttä ja työntekoa vauhdittamalla. Terve talous takaa hyvinvoinnin ja huolenpidon myös tulevaisuudessa, Häkkänen sanoi.

Uusimmat
MAINOS