Verkkouutiset

Antti Häkkänen LM:lle: SDP siirtynyt ronskisti vasemmalle

Kokoomuksen varapuheenjohtaja on varma, että puoliväliriihestä ei tule tarpeellisia päätöksiä.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen mukaan SDP on siirtynyt eri linjoilla kuin sisarpuolueensa Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa

– Siellä demarit ovat nähneet, että hyvinvointi pohjautuu korkeaan työllisyyteen, Suomessa puolue on ollut koko 2000-luvun jarrumies, ja nyt alamme hiipiä Välimeren maiden sarjaan. Naapurimaiden kansalaisten palkat, eläkkeet ja palvelut ovat korkeammalla tasolla. Hälytyskellojen pitäisi soida, jos väittää olevansa hyvinvointivaltion ystävä, Häkkänen toteaa Lännen Median haastattelussa.

Häkkänen näkee SDP:n siirtymisen vasemmalle alkaneen jo Antti Rinteen valitsemisesta puolueen puheenjohtajaksi vuonna 2014.  Häkkäsen mukaan Sanna Marin on vienyt puoluetta vielä entisestään vasemmalle. Entinen oikeusministeri nostaa esiin SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen haastattelun Helsingin Sanomissa. Mäkysen mukaan talouskeskustelu nojaa liikaa leikkaamiseen, sopeuttamiseen sekä valtiovarainministeriön virkamiesten arvioihin.

– Näen tämän niin, että kyseessä on SDP:n hätähuuto. He yrittävät keksiä jonkin pakoreitin, jotta ikäviä päätöksiä työllisyyden nostamiseksi ja kestävän kasvun luomiseksi ei tarvitsisi tehdä, vaan luodaan aivan uusi talousajattelu, joka perustuu pysyvään velkaantumiseen ja valtion johonkin mystiseen vahvempaan rooliin elinkeinoelämässä.

Pääministeri Marinin mukaan hallitus tulee päättämään myös uusista työllisyyttä vahvistavista toimista puoliväliriihessä. Häkkänen sanoo olevansa varma, että ei tule tarpeellisia päätöksiä ei ole tulossa. Hän luettelee tarpeellisiksi työllisyyspäätöksiksi muuan muassa paikallisen sopimisen vahvistaminen, ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen, kotitalousvähennyksen leikkauksen purku ja ulkomaisen työvoiman hakuprosessien nopeuttaminen.

– Tässä rakennetaan asetelmaa, että julkisia menoja lisäämällä pyritään saamaan kasvua aikaan. Velkaelvytys on se, mitä jatketaan. Hallituksen pitäisi tehdä sellaisia työllisyyspäätöksiä, jotka vahvistavat julkista taloutta, eivät heikennä sitä, Häkkänen toteaa.

 

 

.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)