Verkkouutiset

Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Antti Häkkänen Kalevalle: Maakuntavero tekee alueista eriarvoisia

Kokoomusedustajan mukaan ihmisten pitäisi tulla toimeen omilla tuloilla, ei verorahoilla.

Oulussa kuntavaalikierroksella ollutta kokoomuksen varapuheenjohtajaa kansanedustaja Antti Häkkästä on haastateltu Kalevassa. Hän suomii sote-uudistusta ja sanoo, että kuntien talousongelmat eivät ratkea kiristämällä verotusta vaan lisäämällä verotettavaa tuloa.

Tiukka verolinjaus on asia, joka Antti Häkkäsen mukaan erottaa kokoomuksen ideologisesti verorahoituksen varaan laskevista vasemmistopuolueista.

Kokoomus tarjoaa kunnille, että palvelut pitää rahoittaa yrittäjyyden lisäämisen, työllisyyden parantamisen ja kustannustehokkuuden kautta.

– Siitä syntyy lisää verotuloja ja vaurautta omalle paikkakunnalle. Se on kokoomuksen iso viesti äänestäjille, Antti Häkkänen sanoo Kalevalle.

Verolinjauksen ohella puolue hakisi tehokkuutta kuntatalouteen palvelujen ulkoistuksilla ja ostoilla yksityis- tai järjestösektorilta.

– On järkevää ostaa palveluja, jos siitä on kunnalle hyötyä.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-maakuntauudistuksen pitäisi hillitä kustannuksia, mutta nyt on käymässä päinvastoin. Hänen mukaansa kustannukset lisääntyvät ja kestävyysvaje pahenee.

Kokoomuksessa pelätään, että uusi maakuntavero vain lisäisi verorasitusta.

– Kokoomuksen linja on, että ihmisten pitäisi tulla toimeen omilla tuloilla, ei verorahoilla, Häkkänen linjaa.

Maakuntien verotusoikeuden huonot puolet on havaittu hänen mielestään keskustassakin.

– Maakuntavero tekee alueista eriarvoisia. …Se ei ole valtaa, että saa järjestää maakuntavaalit.

Peruspalvelujen saatavuusongelmaan Häkkäsen puolue tarjoaa tilalle tiiviimpää yhteistyötä yksityissektorin kanssa.

– Hallituksen ajamassa mallissa sitä rajoitetaan. Järjestöt on kitketty pois palvelujen tarjonnasta. Se merkitsee sitä, että palveluja on vähemmän saatavana.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)