Verkkouutiset

Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Häkkänen IL:lle: SDP ja keskusta tuovat maakuntaveron vaalien jälkeen

Hallituspuolueet ovat sitoutuneet verolain hyväksymiseen kuluvan vaalikauden aikana.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Antti Häkkäsen mukaan keskusta ja SDP eivät ole vain selvittämässä maakuntaveroa, vaan aikovat myös tuoda sen eduskuntaan aluevaalien jälkeen.

Hän muistuttaa, että hallituspuolueet ovat sitoutuneet maakuntaverolain hyväksymiseen kuluvan vaalikauden aikana. Sote-ministeriryhmä päätti asiasta lokakuun puolivälissä.

– Nyt yllättäen aluevaalien alla myös keskusta ja SDP viestittävät äänestäjille, että ne vastustavat maakuntaveroa. Kun katsotaan tarkemmin keskustan ja SDP:n linjauksia, kyseessä taitaa olla vaalisumutus, Antti Häkkänen toteaa Iltalehdelle.

Häkkänen epäilee keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon ja SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin lausuntoja, joiden mukaan uutta veroa oltaisiin vain selvittämässä.

Kansanedustaja ennakoi hallituksen sopivan kompromissin maakuntaverolaista, minkä jälkeen lakiesitys tuotaisiin eduskuntaan.

– Lakiesitys runnotaan eduskunnasta läpi ennen seuraavia eduskuntavaaleja 2023. Bluffista huolimatta maakuntaverolaki on siis tulossa, mutta vasta aluevaalien jälkeen, Antti Häkkänen toteaa.

Uusimmat
MAINOS