Verkkouutiset

Antti Häkkänen LS:lle: EU:ssa oltiin liikkeellä taskulaskin kädessä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja on huolissaan eurooppalaisen yhteistyön muuttumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen vaatii, että EU:n elvytyspaketista syntynyt neuvottelutulos puidaan syksyllä läpi.

Häkkänen katsoo, ettei heinäkuussa 750 miljardin euron paketin toteutus ollut Suomen kannalta toivottava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Sanotaan, että [pääministeri Sanna] Marin (sd.) hoiti neuvotteluvaiheen ja tuloksen hyvin. Olen eri mieltä, kokoomusjohtaja kertoo Länsi-Savon haastattelussa.

Häkkäsen mukaan suurin ongelma liittyy yhteisvastuulliseen velanottoon. Hän katsoo, että Marin ”oli liikkeellä taskulaskin kädessä” eikä puuttunut isompaan kysymykseen siitä, onko unionin yhteisvastuu velanhoidossa kasvussa.

– Olen Eurooppa-myönteinen, mutta olen huolissani eurooppalaisen yhteistyön muuttumisesta, Antti Häkkänen toteaa.

– Suomen tulee vahtia, ettei anneta sellaista viestiä, että velat maksetaan yhdessä.

Suomi on omien arvioidensa mukaan saamassa paketista 3,2 miljardia euroa. Se maksaa nettomaksajana paketista kaikkiaan 6,6 miljardia euroa. Seitsenvuotiseen budjettiin Suomen taas arvioidaan maksavan 16,7 miljardia euroa ja hyötyvän siitä 11,1 miljardia euroa.

Perustuslakivaliokunta käsittelee neuvottelutulosta syksyllä. Valiokunnan varapuheenjohtajana Häkkänen ei ota lopullista kantaa siihen, mitä koronapaketista pitää ajatella. Hänen mukaansa ”pääministerin askeleet olivat kuitenkin väärää suuntaa”.

Häkkäsen mukaan Suomessa ei nykyisessä tilanteessa myöskään ole varaa siihen, että työntekijät ja yritykset asetetaan vastakkain. Esimerkkinä hän mainitsee pääministerin puheet kuuden tunnin työpäivistä ja Kaipolan tehtaan lakkauttamisesta.

– Tällä hetkellä ei johdeta kokonaisuutta. Pian ei ole enää aikaa turvata taloutta ja työpaikkoja. Hallituksen pitää ryhdistäytyä tai hintalappu alkaa olla liian kova.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)