Verkkouutiset

Sanna Marin ja Annika Saarikko. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Annika Saarikko USU:lle: Koulukeskustelu hallitukselta ”yhteinen epäonnistuminen”

Keskustan puheenjohtajan mukaan olisi parempi, että pääministeri johtaisi koronaministerien työryhmää.

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko arvioi, ettei hallituksen ja viranomaisten viestintä ole mennyt putkeen viime aikoina.

Hän kuvailee Uutissuomalaisen haastattelussa viime viikon koulukeskustelua ”yhteiseksi epäonnistumiseksi”. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) olisivat halunneet koulujen siirtyvän etäopetukseen joululoman jälkeen.

– Kun pääministeri kertoi yllättyneensä STM:n etäkoululinjauksesta, niin voin sanoa, että yllätyin minäkin. Se oli putsattu pöydältä jo joulun alla, Annika Saarikko toteaa.

– Koska alueellisilla viranomaisilla on jo mahdollisuuksia tehdä alue- tai koulukohtaisia ratkaisuja, niin valtakunnallista linjausta ei tarvita.

Valtiovarainministeri toivoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) palaavan hallituksen koronajohtajan paikalle.

– Rohkenen sanoa, että tällä hetkellä koronatilanne on yhteiskunnan ongelmista isoin, monimutkaisin ja paljoon vaikuttava. Siksi olisi parempi, että pääministeri johtaisi koronaministerityöryhmää. Kriisi ei ole vain terveydenhuoltoa vaan paljon muutakin, Saarikko sanoo.

Uusimmat
MAINOS