Verkkouutiset

Annika Saarikko: Seksuaalinen häirintä kitkettävä

Perhe- ja peruspalveluministerin mukaan itsemääräämisoikeus on avain seksuaalisen häirinnän vastustamisessa.

– Meidän täytyy nostaa #metoo ja seksuaalinen häirintä keskusteluun yhä uudestaan ja niin kauan, että näemme maailmassa todellisen ja pysyvän muutoksen. Emme saa tyytyä vähempään, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo.

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Saarikko osallistuu maanantaina aiheeseen liittyvään keskustelutilaisuuteen Porin Suomi Areenassa.

Ministeriön tiedotteessa sanotaan, että seksuaalinen itsemääräämisoikeus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta koskemattomuuteen, omiin rajoihin ja väkivallattomuuteen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta riippumatta. Nuorten maailmassa seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukkaa esimerkiksi epämukava koskettelu, viestittely, huutelu, epätasavertainen seurustelu ja seksuaalinen väkivalta.

Tiedotteessa todetaan, että väkivaltakulttuuri on myös osa sukupuolittunutta järjestelmää, ja sitä ylläpitää syvällä yhteiskunnassa olevat sukupuolistereotypiat.

–Kun lähdemme kitkemään pois epäasiallista käytöstä, seksuaalista kaltoinkohtelua ja väkivaltaa yhteiskunnastamme, meidän täytyy kiinnittää huomiota ennen kaikkea kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten homo- ja transnuoriin sekä rodullistettuihin nuoriin. Myös muun muassa vammaisten nuorten tilanteeseen pitää kiinnittää erityistä huomiota, ministeri Saarikko sanoo.

Uusimmat
MAINOS