Verkkouutiset

Anna Kontula: Kun turvapaikanhakijoita tulee satakertaisesti, ei rajaa voida sulkea

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan Euroopan ja Suomen kannattaa valmistautua vastaanottamaan valtavia pakolaismääriä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ilmastopakolaisten määrän arvioidaan Anna Kontulan mukaan tuoreimmissa ennusteissa nousevan vuoteen 2050 mennessä 250–1000 miljoonaan.

– Vertailun vuoksi, vuonna 2015 EU-jäsenmaihin saapui noin 1,2 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Jos se riitti kriisiyttämään koko Euroopan, mitä tekee satakertainen määrä ihmisiä, vasemmistoliiton kansanedustaja kysyy Aamulehden kolumnissaan.

– Ja ei, vastaus ei ole rajojen sulkeminen, hän vastaa.

Kirjoitus on julkaistu myös Kontulan kotisivuilla.

Hänen mukaansa DDR, Israel ja viimeiseksi Meksiko ovat opettaneet, ettei siirtolaisuutta voi estää eikä oikein edes hidastaa, ilman että samalla rajoitetaan myös omien kansalaisten perusoikeuksia.

– Jos muuton taustatekijänä on eloonjäämisen pakko, ihmiset muuttavat, vaikka rajoille kuinka kasattaisiin aseteknologiaa.

Anna Kontulan mukaan ”vuoden 2015 tarinaa” pitäisikin jatkaa niin, että tuolloin näki kansakunta tilaisuutensa tulleen.

– Yhdessä tulijoiden kanssa he ryhtyivät muokkaamaan yhteiskuntaa sellaiseksi, että sen rakenteet kykenisivät tulevaisuudessa kotouttamaan suurempiakin ihmismääriä.

Kontulan mielestä pitäisi unohtaa selitys siitä, että vuoden 2015 ”turvapaikanhakijoiden tulvasta” selvittiin ”vain nipin napin, pelkästään kansakunnan ainutlaatuisen rohkeuden ja viisauden ansiosta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)