Verkkouutiset

Anna Kontula AL:ssa: Sosiaaliturva pakko avata myös ei-kansalaisille

Kansanedustaja Anna Kontulan mukaan "rajojen sulkeminen ei enää ole taloudellisesti tai inhimillisesti mahdollista".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa Aamulehden Sunnuntaivieraana otsikolla Sossushoppailua ei ehkä olekaan.

Kontulan mukaan Suomessa kiisteltiin sata vuotta sitten kansalaisten vapaudesta muuttaa kotikuntaansa. Päättäjiä mietitytti ”köyhien pelko”, avustusten varassa elävien kerääntyminen anteliaamman sosiaaliturvan alueille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansanedustajan mielestä sama huoli on nyt EU:sta. Hänen mukaansa on helppo kuvitella, että ihmiset muuttaisivat joukoittain paremman sosiaaliturvan maihin.

”Kiinnostavaa on, että näin ei ilmeisesti tapahdu”, hän toteaa. Helsinki ja Tallinna ovat Kontulan mukaan poikkeus, kun ne ovat ”kasvaneet taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti yhteen. Töissä käydään, perheitä perustetaan ja sosiaaliturvaa nostetaan niin kuin rajaa ei olisikaan”.

Rajojen sulkeminen ei hänen mukaansa enää ole taloudellisesti tai inhimillisesti mahdollista.

”Vapaan liikkuvuuden olosuhteissa on sosiaaliturva ja hyvinvointipalvelut pakko avata myös ei-kansalaisille. Jos näin ei tehdä, syntyy Suomeenkin vähitellen etninen ryysyköyhälistö, joka puolestaan rapauttaisi vähitellen koko yhteiskuntajärjestelmämme”, Anna Kontula kirjoittaa.

Kontulan mukaan ”näin meille ei oikein jää muuta vaihtoehtoa kuin uskaltaa. Toivottavasti sen ymmärtämiseen ei tällä kertaa mene sataa vuotta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)