Verkkouutiset

Anna Kontula AL:lle: Valtio on historiallisen kaarensa lopussa

Kansanedustajan mukaan keskeiset ratkaisut tehdään globaalisti tai paikallisella tasolla.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula toteaa Aamulehdelle, että hän ei ole kovin huolissaan nuorten vähäisestä kiinnostuksesta osallistua puoluepolitiikkaan.

– Jos poliittinen järjestelmä toimii, se vetää mukaansa sen verran porukkaa, mitä se tarvitsee. Jos se ei toimi, se korvautuu jollakin aikavälillä muulla järjestelmällä. Itse uskon, että valtio on joka tapauksessa passé eli historiallisen kaarensa lopussa, kolmannen kauden kansanedustaja sanoo.

Vastausta Kontula ei tiedä siihen, mitä valtion tilalle tulee.

– Riippuu siitä, millaiseksi maailma menee. Selvää on, että keskeiset ratkaisut meidän eloonjäämisemme kannalta tehdään tällä hetkellä globaalisti tai hyvin paikallisella tasolla.

Paikallisen tason vaikuttamiseen eli kuntapolitiikkaan Kontula ei kuitenkaan itse aio pyrkiä takaisin. Tampereen kaupunginvaltuuston hän jätti vuonna 2017. Hänen mukaansa eduskunnan ja kaupunginvaltuuston aikataluja on vaikea sovittaa yhteen.

– Haluan hoitaa nykyiset luottamustoimeni kunnolla, ja että kaiken tämän jälkeen minulle jää aikaa kirjoittamiseen ja ajatteluun. Siihen kuvioon ei kuntapolitiikka mahdu, hän toteaa AL:lle.

Uusimmat
MAINOS