Verkkouutiset

Angela Merkel varoittaa: Brexit voi olla EU:n katkeamispiste

Saksan liittokanslerin mukaan Brexitin seuraukset on kohdattava ja niihin tulee vastata onnistuneesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkel varoitti perjantaina Varsovassa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Britannian EU-ero voi kääntyä katkeamispisteeksi unionin historiassa, kertoo Financial Times.

‒ Brexit ei ole vain yksi tapahtuma. Siitä voi tulla käännekohta Euroopan unionin historiassa. Meidän täytyy muodostaa sille oikea vastaus, Angela Merkel sanoi.

27 EU-jäsenmaata kokoontuvat syyskuun puolivälissä Bratislavaan keskustelemaan unionin tulevaisuudesta. Monissa jäsenmaissa on halua perustavanlaatuisiin uudistuksiin.

‒ Bratislava ei ole loppu vaan alku, Merkel totesi.

Varsovassa Merkel on tapaamassa Visegrad Groupin jäseniä Puolasta, Unkarista, Slovakiasta ja Tsekeistä. Ryhmä on ollut yksi suurimmista EU:n pakolaispolitiikan kriitikoista.

‒ Meidän on kohdattava Brexitin seuraukset ja pohdittava EU:n tulevaisuutta. Kansalaiset hyväksyvät EU:n vain, jos unioni tekee menestymisen heille mahdolliseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)