Verkkouutiset

Rokotuspiste Berliinissä. / LEHTIKUVA / AFP Stefanie Loos

Angela Merkel: Saksan koronatilanne on dramaattinen

Päivittäisiä tautitapauksia voi olla todellisuudessa lähes 200000.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksassa on varoitettu koronatilanteen nopeasta heikkenemisestä.

Robert Koch -instituutin (RKI) mukaan viimeisen vuorokauden aikana on vahvistettu 65 371 uutta tautitapausta eli 12 545 enemmän kuin vuorokautta aiemmin. Instituutin johtaja Lothar Wielerin mukaan testaukset paljastavat vain osan infektioista, joten todellinen määrä voi olla jopa kaksi tai kolme kertaa suurempi.

RKI ilmoitti 264 uudesta koronakuolemasta. Viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on nyt 336,9, kun luku oli viikko sitten 249,1. Haasteena on, että noin 33 prosentilla Saksan väestöstä ei ole minkäänlaista rokotesuojaa virusta vastaan.

Sairaalahoidon tarve on pysynyt syksyllä aiempia epidemia-aaltona matalammalla tasolla. Liittokansleri Angela Merkelin mukaan olisi kuitenkin katastrofaalista ryhtyä toimiin vasta sitten, kun teho-osastot ovat jo täyttyneet.

– Tämänhetkinen pandemiatilanne Saksassa on dramaattinen. Ei asiaa voi esittää millään muullakaan tavalla, Merkel sanoi pormestareille pitämässään puheessa CNN:n mukaan.

Uuden hallituskoalition muodostavat puolueet käsittelevät torstaina uusien rajoitustoimenpiteiden tarvetta. Jatkossa koronapassia olisi ehkä näytettävä myös busseihin ja juniin astuessa. Ehdotuksen mukaan kansalaisille jaettaisiin ilmaisia koronatestejä ja laaja etätyösuositus otettaisiin jälleen käyttöön.

Uusien koronatapausten määrä Saksassa. / worldometers.info

 

 

 

 

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)