Verkkouutiset

Angela Merkel: EU tarvitsee oman armeijan

Europarlamentaarikoille puhuneen Saksan liittokanslerin mukaan EU-armeija täydentäisi Natoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi tiistaina Strasbourgissa EU-parlamentille pitämässään puheessaan, että Euroopan unioni tarvitsee oman armeijan. Euronewsin välittämän puheen voi katsoa jutun alta.

– On todella tärkeää, että työskentelemme sen vision puolesta, että jonain päivänä perustamme oikean ja todellisen Euroopan armeijan, Merkel sanoi europarlamentaarikoille.

–Eurooppalaisen armeijan perustaminen osoittaisi maailmalle, että eurooppalaisten valtioiden välillä ei enää koskaan tule olemaan sotia.

EU-armeijaa on aikaisemmin ehdottanut myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron. Merkelin mukaan yhteinen armeija täydentäisi puolustusliitto Natoa.

Merkelin mukaan EU:n on puhuttava yhdellä äänellä ulkopolitiikassa.

– Jotta Eurooppaa kuultaisiin globalisoituneessa maailmassa, pitää Euroopan ottaa kohtalonsa paremmin omiin käsiinsä. Ajat, jolloin pystyimme luottamaan varauksetta muihin, ovat ohi, totesi Merkel.

– Olen esittänyt Euroopan turvallisuusneuvoston perustamista, jossa olisi vaihtuva puheenjohtajuus jäsenmaiden kesken. Tällöin päätöksiä voidaan tehdä nopeammin. Meidän on myös kehitettävä EU:n yhteisiä interventiojoukkoja, jotta voimme puuttua ongelmiin kentällä, Merkel sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)