Verkkouutiset

Anders Adlercreutz: Porkkalan merivartioasema ei saa kaatua valtion korkeisiin vuokriin

Valtion liian korkeat sisäiset vuokrat eivät saa kansanedustaja Anders Adlercreutzin (rkp) mielestä olla syynä strategisesti tärkeän toiminnan lakkauttamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeriö on ilmoittanut lakkauttavansa Porkkalan merivartioaseman. Lakkauttamispäätöksen syyksi kerrotaan Anders Adlercreutzin mukaan korkeat kiinteistökustannukset.

– Se, että valtiolla on liian korkeat sisäiset vuokrat, ei voi olla syy strategisesti tärkeän toiminnan lakkauttamiseen. Täytyy nähdä tätä pidemmälle. Merivartiostolla on tärkeä tehtävä huolehtia vesistöjemme turvallisuudesta – mikään muu viranomainen ei voi sitä tehdä. Porkkalalla on merkittävä strateginen sijainti Suomenlahdella, ja merivartioaseman nykyinen sijainta on toiminnalle optimaalinen, Adlercreutz toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa, että vain kaksi vuotta sitten Raja- ja merivartiokoulun merellinen koulutus siirrettiin Espoosta Porkkalaan.

– Nyt ajatuksena on siirtää koulutus Turkuun, vaikka toiminta on vakiintunut ja yhteistyö muiden alueellisten toimijoiden kanssa sujuu hyvin. Sen sijaan itärajalle siirretään lisäresursseja, Adlercreutz huomauttaa.

Viime hallituskauden aikana resursseja siirrettiin hänen mukaansa itärajalle, sillä luultiin, että liikenne siellä tulee kasvamaan.

– Tämä ei ole toteutunut. Tästä huolimatta resursseja siirretään nyt käytännössä Suomenlahdelta itärajalle, vaikka tiedämme, että toiminta Itämerellä on viime vuosien aikana lisääntynyt, ei pienentynyt, Adlercreutz painottaa.

Kirkkonummelainen Adlercreutz on mukana ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajakisassa. RKP valitsee puheenjohtajan puoluekokouksessa kesäkuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)