Verkkouutiset

Amerikkalaislehti kertoo maahanmuuttokriisistä Irakissa: ”Suomi! Suomi! Haluamme mennä Suomeen!”

Bagdadissa osoitettiin syksyllä 2015 mieltä Suomeen lähdön puolesta.

International Business Timesin laajassa Suomi-reportaasissa kerrotaan täällä ”start-up -maailmaa ravistelevista” irakilaisista. IBT kertoo yli 20 000 irakilaisen hakeneen Suomesta turvapaikkaa 2015.

”Euroopan pakolaiskriisin huippuhetkien aikana sadat irakilaisnuoret kokoontuivat mielenosoitukseen Bagdadiin. Heidän taisteluhuutonsa? Suomi! Suomi! Me haluamme mennä Suomeen!”, IBT kirjoittaa.

”Väkivallan kotoaan ajamina irakilaiset huusivat Skandinaviaa, hyggen (kodikkuus) kotia, poropaisteja ja voimakasta hyvinvointivaltiota”.

”Vaikka Suomen hallitus ei ollut koskaan aktiivisesti etsinyt irakilaispakolaisia ennemmin kuin Afganistanin tai Somalian pakolaisia – toiseksi ja kolmanneksi suurimmat ryhmät Suomessa irakilaisten jälkeen – oli irakilaisten pariin levinnyt uskomus että he ovat tervetulleita Skandinavian maahan”, IBT jatkaa.

IBT kertoo myös syksyllä 2015 perustetusta Startup Refugeesista, joka pyrkii saamaan yrittäjähenkiset turvapaikanhakijat yhteyteen suomalaisten it-yhtiöiden ja mentorien kanssa.

Camilla Nurmi, Startup Refugeen toimitusjohtaja on halukas korostamaan että pakolaiset ovat ’aivovoittoa’, monet heistä Irakin yhteiskunnan yläkerroksista, erityistiedoilla ja -taidoilla varustettuja”, julkaisu toteaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)