Verkkouutiset

Amerikassa ihmetellään suomalaista kirvestä – onko puut aina pilkottu väärin?

Suomalainen vipukirves on saanut huomiota Mother Nature Networkin jutussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MNN:n uutisen otsikon mukaan ”olemme aina pilkkoneet puut väärin”. Innovatiivisen suomalaisen ratkaisu kirveen käyttöön voi jutun mielestä muuttaa tuhatvuotisen tavan pilkkoa puita.

Vipukirves panostaa pystyssä olevien klapien pilkkomiseen älykkäästi pelkän voiman sijaan. MNN selvittää sen käyttämistä ja havainnollistaa asiaa oheisella ensimmäisellä Youtube-videolla.

Vipukirves on muotoiltu ja painotettu niin, että sen iskeytyessä pölkkyyn kirves kääntyy oikealle. Näin saadaan lisää halkaisuvoimaa, kun terä vääntää tavallista kirvestä tehokkaammin pilkettä irti.

Vipukirvestä käytetään muuten tavallisesti, mutta ikään kuin ”vetäisten” ja kauempaa. Terän osuessa puuhun otetta löysätään. Terä ei juutu ja pilke irtoaa tehokkaammin pölkystä.

Vipukirveen kehittäjä on Heikki Kärnä, jonka yritys Vipukirves Heikki Oy myy kirveitä 190 euron hinnalla netissä. Keksintö sai Innosuomi-palkinnon 2005.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)