Verkkouutiset

Rita Lahti ja kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko vuonna 2019 Lottaperinneliiton liittokokouksessa. / Facebook / Kristiina Kokko

Aluevaalien vanhin ehdokas HS:lle: Olinhan jo sodan aikana vauhdissa

90-vuotias Rita Lahti kertoo taistelevansa yhteisöllisyyden puolesta.

Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoomuksen riveistä ehdolla on 90-vuotias Rita Lahti. Hän on aluevaalien vanhin ehdokas.

Lahti on tehnyt Helsingin Sanomien mukaan 66 vuoden mittaisen uran terveydenhuollon parissa. Hän on työskennellyt kunta-alalla lasten kanssa ja terveyssisarena sekä johtanut 17 vuoden ajan Suomen moderneimpiin lukeutunutta terveyskeskusta Kyrönmaalla.

Rita Lahti perusti eläkkeellä Vaasan ensimmäisen yksityisen kotisairaanhoitoyrityksen ja on tehnyt lisäksi kansainvälistä kriisityötä.

Ehdokas arvostelee nykyisten vanhuspalveluiden laatua myös kunnallisella puolella. Hän toivoo, että kaikenikäiset voisivat osallistua yhteiskunnan rakentamiseen ja toistensa auttamiseen.

– Taistelen yhteisöllisyyden puolesta. Se on kaikkein tärkeintä. Olen myös viimeiseen saakka isänmaallinen. Se tarkoittaa sitä, että katson jokaista kansalaista samalla tavalla. Jokaisella on oikeus oikeuksiinsa, Rita Lahti sanoo HS:lle.

Vuonna 1931 syntynyt Rita Lahti oli koululainen sodan syttyessä ja ilmapommitusten alkaessa. Hän kertoo lähteneensä ehdolle pienen suostuttelun jälkeen sairastamastaan syövästä huolimatta.

– Minuun vedottiin, että tulisit nyt. Sitten ajattelin, että selvä, minähän olen jo sodan aikana ollut vauhdissa, että miksipä ei.

Uusimmat
MAINOS