Verkkouutiset

Aloite estäisi kokoomuksen menon hallitukseen PS:n kanssa

Kokoomuksen puoluekokous päättää puolueen linjasta perussuomalaisiin.

Kokoomuksen Turun puoluekokoukselle on tehty aloite, joka toteutuessaan tarkoittaisi, että kokoomus ei tule tekemään hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Joensuun opiskelevien porvarien aloitteen mukaan perussuomalaiset ovat eurooppalainen kiihkokansallinen oikeistopopulistinen puolue, joka kyseenalaistaa ihmisarvon ja vähemmistöjen puolustamisen, suvaitsevaisuuden ja kansainvälisyyden sekä sivistyksen.

– Nämä arvot ovat niin juurtuneet kokoomuslaisuuteen, ettei niiden noudattamisessa voi tehdä poikkeuksia, aloitteessa todetaan.

– Yleensä hallitusyhteistyön mahdollistaa hallitusohjelma, joka on monen kompromissin tulos. Kompromissit perussuomalaisten kanssa eivät ainoastaan tee heidän politiikkaansa ja arvojaan hyväksyttävämmiksi, vaan se myös estää meitä maltillisia porvareita viemästä eteenpäin uudistuksia, jotka johtavat kasvavaan oikeudenmukaisuuteen, solidaarisuuteen sekä lisääntyvään läntisten valtioiden yhteishenkeen.

– Liberaalissa demokratiassa on tarkoitus taata yksittäisten ihmisten oikeuksia ja varjella niitä solidaarisesti. Oikeistopopulistien politiikkaa taas johtaa näiden oikeuksien riistämiseen ja vähemmistöjen olojen heikentämiseen. Euroopassa riittää liuta huolestuttavia esimerkkejä keskustaoikeistolaisten puolueiden ja oikeistopopulistien välisistä kompromisseista, Joensuun opiskelijaporvarit katsovat.

Puoluehallitus
toista mieltä

Kokoomuksen puoluehallitus esittää, että puoluekokous pitäisi puoluehallituksen antamaa vastausta riittävänä selvityksenä aloitteen johdosta. Vastauksessaan puoluehallitus toteaa näin:

– Puolueen sääntöjen mukaan hallitusvastuuseen lähtemisestä päättää eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto yhteiskokouksessaan. Hallituspohjan ja -ohjelman osalta arvopohdintaa tehdään tässä yhteydessä.

– Lähtökohtaisesti olemme avoimia ja valmiita yhteistyöhön kaikkien sellaisten puolueiden ja muiden tahojen kanssa, jotka jakavat tavoitteemme entistä paremmasta yhteiskunnasta, ja ovat sitoutuneet vastuullisiin toimintatapoihin kaikessa yhteiskunnallisessa toiminnassaan. Ymmärrämme ja kunnioitamme erilaisia aatteita, arvoja ja näkökulmia.

– Olemme valmiita yhteensovittamaan omia näkemyksiämme yhteistyökumppaneidemme kanssa, mutta emme luovu perusarvoistamme, emmekä edistä niiden vastaista yhteiskunnallista toimintaa. Näin ollen kokoomus ei voisi esimerkiksi olla muodostamassa hallitusta sellaisten puolueiden kanssa, joiden arvojen toteutuminen johtaisi kehitykseen, joka olisi suoraan kokoomuksen keskeisten perusarvojen vastaista.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)