Verkkouutiset

Henkilö otti vuoronumeron Kelan palvelupisteessä Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Alma, 31, haluaa elää tuilla – kansanedustaja kutsuu sikailuksi

Keskustan Petri Honkosen mukaan työnteosta pitäisi puhua enemmän jo kouluopetuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen kommentoi Ylen haastattelua Alma Tuuvasta, joka haluaa elää sosiaalitukien varassa.

– Vaikea sanoin kuvailla miten paljon tällainen sikailu suututtaa. Esimerkiksi kaikkien niiden heikompiosaisten vuoksi, jotka joutuvat jo nyt tyytymään heikkoon terveydenhuoltoon, Honkonen kirjoittaa X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kouluopetuksessa tulee entistä vahvemmin teroittaa jokaisen velvollisuus tehdä töitä, hän jatkaa.

Tuuva, 31, sanoo, että hänen mielestään työnantajan ja työntekijän suhde muistuttaa ”väkivaltaista parisuhdetta”. Tuuvan mukaan kaikki hänelle mahdolliset työpaikat olisivat raskasta työtä pienellä palkalla. Opinnot hän jätti kesken vuonna 2019, kun opintotukikuukaudet loppuvat.

Työttömäksi heittäytymisen jälkeen Tuuva on tehnyt kuvataidetta sekä kirjoittaa kirjaa. Tukien lisäksi hänellä on nykyisin jonkin verran tuloja esimerkiksi apurahoista ja puhujakeikoista.

Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa huomauttaa Ylellä, että vaikka Tuuva löysi polkunsa joutilaisuuden kautta, se ei kaikille ole mahdollista.

– Jotkut voivat tehdä noin vain siksi, koska suurin osa osallistuu talkoisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)