Verkkouutiset

Aljaksandr Lukashenka. AFP PHOTO / Belarusian presidential press service

Aljaksandr Lukashenkan mukaan Venäjä voi tuoda Valko-Venäjälle myös strategisia ydinaseita

Diktaattorin mukaan kaikki on valmiina ydinaseiden toimittamista varten
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukashenkan mukaan maahan saatetaan tuoda myös venäläisiä strategisia ydinaseita. Lukashenka kertoi asiasta perjantain jättipuheessaan.

Venäjän diktaattori Vladimir Putin ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että Venäjä aikoo siirtää niin kutsuttuja taktisia ydinaseita Valko-Venäjälle. Tällä tarkoitetaan strategisia aseita pienemmillä ydinkärjillä ja lyhyemmillä kantamilla varustettuja asejärjestelmiä. Aljaksandr Lukashenka antoi puheessaan ymmärtää, että ainakin pienempien ydinaseiden vaatima infrastruktuuri on jo valmiina.

– Putin ja minä päätämme ja tuomme tarpeen vaatiessa tänne strategisia aseita. Ulkomailla olevien roistojen, jotka yrittävät tuhota meidän ulkoa ja sisältä on hyvä ymmärtää tämä, Lukashenka muun muassa totesi.

On epäselvää, millaisista strategisista ydinaseista olisi kyse ja mitkä Valko-Venäjän valmiudet edes varastoida tällaisia aseita ovat.

Aljaksandr Lukashenka ehdotti puheessaan myös aselevon solmimista Ukrainassa. Ehdotus torjuttiin heti Venäjältä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)