Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Alexander Stubb vierailee Utsjoella ja Inarissa

Vierailulla tasavallan presidentti tapaa muun muassa saamelaiskäräjien ja kuntien edustajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Alexander Stubb vierailee Lapissa Utsjoella ja Inarissa 23.–24. toukokuuta 2024, tasavallan presidentin kanslia tiedottaa.

Vierailu alkaa Utsjoen Nuorgamista torstaina 23. toukokuuta. Presidentti Stubb tutustuu Nuorgamin alakouluun ja on koulun oppilaiden haastateltavana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kouluvierailun jälkeen presidentti tapaa lounaalla Utsjoen kunnan johtoa ja poroisäntiä. Keskustelunaiheena ovat alueeseen ja elinkeinoihin liittyvät ajankohtaiset asiat.

Presidentti Stubb tapaa kansalaisia Utsjoen Kylätalo Giisássa puoli kahdelta iltapäivällä.

Iltapäivällä presidentti Stubb vierailee Kevon luonnonpuistossa. Ohjelmassa on tutustuminen Lapin tutkimuslaitos Kevon kenttäasemaan, keskusteluja Metsähallituksen edustajien kanssa sekä patikkaretki.

Perjantaina 24. toukokuuta presidentti Stubb tapaa Inarissa saamelaiskäräjien edustajia ja keskustelee heidän kanssaan ajankohtaisista saamelaisia koskettavista kysymyksistä. Presidentti tutustuu myös vuoden eurooppalaiseksi museoksi valittuun Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan.

Ivalossa presidentti tapaa Inarin kunnan johtoa ja keskustelee heidän kanssaan Pohjois-Lapin alueen ajankohtaisista kysymyksistä. Presidentti tapaa myös Inarin paliskuntien edustajia.

Lapin-vierailu päättyy Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, jonka edustalla presidentti tapaa kansalaisia puoli kolmelta iltapäivällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)