Verkkouutiset

Alexander Stubb: Tarvitsemme politiikassa korjausliikkeen

Kokoomusjohtajan mukaan olennaista eivät ole keinot, kun Suomi pitää saada nousuun.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kiersi lauantaina Pirkanmaata yleisötapaamisissa ja puolueensa valtuuston kokouksessa Tampereella.

– Meidän on saatava liikettä aikaan. Meidän on tehtävä korjausliike. Meidän pitää miettiä, miten Suomi saadaan uudestaan liikkeelle, Alexander Stubb totesi Tampereen Koskikeskuksessa.

Jan Vapaavuori on sanonut hyvin, että me olemme vähän kuin keski-ikäinen mies, joka on aloittanut tipattoman tammikuun. Me emme oikein voi hyvin. Meidän täytyy Suomessakin tehdä vähän elämäntapamuutosta, että pääsemme takaisin kuntoon.

Puoluevaltuustoltaan Stubb sai aplodit toivottaessaan ”vaalivoittoista uutta vuotta”.

Puheessaan Stubb totesi, että kokoomus valmistelee huhtikuun eduskuntavaaleihin strategisen hallitusohjelman.

– Kokoomuksen vaihtoehdossa tärkein valinta on työ. Kokoomus asettaa työn kaikessa päätöksenteossa etusijalle, Alexander Stubb sanoi.

Hän toivoi, että toisin kuin neljä vuotta sitten ”toivottavasti nyt kaikille on rehellisyyden nimissä selvää” tulevissa vaaleissa ja hallitusneuvotteluissa, ettei talouskasvu korjaa kaikkia ongelmia.

Stubbin mukaan kokoomus voi politiikan rikki olemisessa ”katsoa myös itse peiliin” ja sen jälkeen keskittyä eteenpäin menoon.

– Jos politiikka on rikki, niin sitten pitää toimia eikä jäädä seisomaan tumput suorina. Nyt jos koskaan tarvitsemme politiikassa korjausliikettä. Tarvitsemme vaihtoehdon, kokoomusjohtaja sanoi.

– Konsensuksen moittiminen ei ole riitelyä. Tarkoituksena on se, että konsensuksellakin tulee olla tulosvastuu. Jos laajan yhteisymmärryksen hakeminen ei toimi, niin tarvitsemme tarpeeksi yhtenäisen hallituksen asioiden viemiseksi eteenpäin.

– Kokoomus etsii keinoja ratkaista Suomen haasteet ja kun haasteet ovat mittavia, ne eivät välttämättä ratkea näteillä puheilla. Tulokset ratkaisevat, kansalaisilla on oikeus vaatia meiltä tuloksia ja me tarvitsemme järjestelmän joka kykenee niitä tuottamaan

Kestävälle pohjalle

Puheen mukaan kaikkia kokoomuksen valintoja ohjaavia periaatteita ovat:

1) Hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus laitetaan kestävälle pohjalle. Julkisen talouden tasapainottamisesta on tehtävä selkeä ja jämäkkä suunnitelma. Lyhyellä aikavälillä tämä edellyttää kuntien tehtävien vähentämistä, toisaalta valtion menojen vähentämistä. Pidemmällä aikavälillä tämä edellyttää uutta rakennepoliittista ohjelmaa, jolla katetaan julkisen talouden kestävyysvaje.

2) Kokoomus on tulevaisuuspuolue, joka haluaa käyttää tieteen, taiteen ja teknologian mahdollisuuksia maamme kehittämiseksi. Korkean teknologian kehittämisen ja hyödyntämisen on oltava koko tulevalla vaalikaudella keskeinen toimintatapa.

3) Sääntelyn, normituksen ja kilpailun esteiden purkamisen on oltava keskeinen periaate kaikilla hallinnonaloilla tulevalla vaalikaudella.

4) Ketterämpi hallinto, joka tarkoittaa esimerkiksi kokeilukulttuuria kaikilla hallinnonaloilla. Politiikkakokeilut ovat väline uudistaa Suomea.

– Nyt puhumme siitä, millä Suomen suunta käännetään. Puhumme siitä, miten insinöörimme voisivat yrittää työllistyä. Puhumme siitä, kuinka Puolangalla terveydenhoito toimisi mahdollisimman hyvin ja rahatkin riittäisivät vielä koko Suomen alueella. Puhumme siitä, kuinka lapsemme saisivat nykyaikaista opetusta kouluissa. Puhumme siitä, kuinka huolehdimme modernilla tavalla isänmaamme turvallisuudesta, Alexander Stubb sanoi.

Stubbin mukaan tärkeintä on tehdä valintoja ja keskittyä vain kaikkein oleellisimpaan. Hänen mukaansa valinnoista ja tärkeimmistä teemoista kuullaan suomalaisia vielä muutaman viikon ajan ohjelmaa varten.

– Olennaista eivät ole keinot, vaan se että Suomi saadaan nousuun.

– Olemme valmiit haastamaan muut puolueet strategisilla valinnoilla. Olemme myös valmiit kuuntelemaan muilta puolueilta hyviä ideoita siitä, miten toivomamme suunta saavutetaan.

Alexander Stubbin mukaan ”mielikuvapolitiikan aika on ohi. Löysien lupausten aika on ohi”.

– Kokoomuksen vaihtoehto on se, että nyt on keskityttävä oleelliseen, Stubb päätti.

Uusimmat
MAINOS