Verkkouutiset

Alexander Stubb on kampanjoinut viikonloppuna Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Kokoomus

Alexander Stubb MTV:llä: Presidentin oltava valmis ulkopolitiikkaan ensimmäisenä päivänä

Presidenttiehdokkaan mukaan liittolaisten joukot ovat tervetulleita Nato-Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen presidenttiehdokas professori Alexander Stubb vastaa MTV:n avaamassa vaalikoneessa olevansa samaa mieltä väittämästä Suomeen pitäisi perustaa Naton tukikohta, johon sijoitetaan pysyvästi joukkoja muista Naton jäsenmaista.

– Natolla ei ole omia joukkoja eikä siis tukikohtia. Liittolaisten joukot ovat tervetulleita Nato-Suomeen, Alexander Stubb perustelee.

– Niiden läsnäolo vahvistaa turvallisuuttamme ja osoittaa, että olemme osa maailman vahvinta puolustusliittoa. …Natoon liittyminen oli viimeinen askel Suomen lännettymisessä.

Väittämään Tasavallan presidentillä tulee olla aiempaa kokemusta ulkopolitiikan hoitamisesta Stubb on myös vastannut olevansa täysin samaa mieltä.

– Kyse on Suomen turvallisuuden ja ulkosuhteiden kannalta kaikkein keskeisimmästä tehtävästä. Siihen on oltava valmis ensimmäisestä päivästä alkaen, Stubb korostaa,

Aiemmin Alexander Stubb on Sanomien vaalikoneessa katsonut, että Naton toimintoja tulee aktiivisesti tavoitella Suomeen. Kyse olisi esimerkiksi erilaisten Naton esikunta- tai osaamiskeskustoimintojen sijoittamista Suomeen.

– Kyseessä ei ole mikään ilmoitusasia vaan siitä täytyy löytää yhteinen näkemys kaikkien Nato-maiden kesken, joten perusteet täytyy olla pitävällä pohjalla, Alexander Stubb perustelee vaalikoneessa.

– Lopputuloksen täytyy olla sotilaallisesti looginen ja palvella niin Suomen kuin Natonkin tarpeita ja lisätä alueen turvallisuutta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Alexander Stubb (@alexstubb) jakama julkaisu

@alexstubb Tänään puhuin nuorille utopia-yhteiskunnasta. Korostin merkityksellisyyden tunnetta elämässä. Usein se löytyy muista kanssaihmisistä. Siispä katso ympärille, kuuntele ja opi muilta ihmisiltä sen sijaan, että pyrit aina olemaan itse oikeassa. #presidentinvaalit #presidentinvaalit2024 #Alex2024 #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokfinland ♬ alkuperäinen ääni – Alexander Stubb

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)