Verkkouutiset

Alexander Stubb lukiolaisille: Unelmoikaa asioista

Pääministeri veti Hyvinkäällä ehkä 125. koululaistapaamisensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri ja kokoomusjohtaja Alexander Stubb on kiertänyt ministerivuosiensa aikana reilusti yli sadassa koulussa puhumassa. Aiemmin hän kertoi kansainvälisestä politiikasta ja Euroopasta, mutta viime vuosina nuoret ovat saaneet kuulla aiheesta ”mieli ja keho” ja lähteä sen jälkeen usein lenkille puhujan kanssa.

Hyvinkään Sveitsin lukiossa Stubb puhui maanantaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. Voimistelusalissa oli kuulijoina satoja koulun oppilaita ja opettajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Stubb tiivisti sanomansa kohtiin ”unelmoikaa ja uskokaa itseenne”, ”pitäkää mieli avoinna, lukekaa, kuunnelkaa ja kirjoittakaa” sekä ”nukkukaa tarpeeksi, syökää fiksusti, liikkukaa mukavalla tavalla”.

Oli unelma

Alexander Stubb aloitti kertomalla omista kouluajoistaan: yo-kirjoitukset 1988, kahdeksan keskiarvo, ”en missään nimessä mikään hikari”, ”tykkäsin sportata”. Hän sanoi tulokulmansa olleen, ettei koulu ole hänelle se iso juttu.

– Niin kuin kaikilla, niin minulla oli unelma. Ei se koskaan ollut että menen politiikkaan. Itse asiassa kun kysyin isältäni mitä poliitikot tekevät, hän sanoi, että ne ovat niitä jotka eivät saa mitään muuta duunia.

– Mä halusin lätkäammattilaiseksi ja sen jälkeen golfariksi. Sen takia lähdin jenkkeihin opiskelemaan, ja huomasin etten ole tarpeeksi hyvä golfissa, Alexander Stubb kuvaili.

– Mua rupesi kiinnostamaan kansainvälinen politiikka.

Stubb kehotti aina kuuntelemaan omaa intuitiota.

– Unelmoikaa asioista! Miettikää sellaisia juttuja, jotka tuntuvat oikeilta. Kuunnelkaa omaa unelmaanne.

Hän kehotti nuoria pitämään samalla aivohuokoset auki ja olemaan valmiita muuttamaan polkua.

– Te olette sellaisessa tilanteessa, että teillä on koko maailma auki. Pitäkää se auki! Älkää miettikö, että nyt musta tulee palomies ja se on tässä. Mahdollisuuksia on aina, pysykää avoimina.

Keho ja mieli

Stubbin luennon toinen osa koski mielen ja kehon vahvaa yhteyttä. ”Jos kehossa on hyvä fiilis, niin mielikin on aika hyvä, ja päin vastoin”.

Hän kehotti harjoittamaan ajattelua ja mieltä puhumalla, lukemalla, kuuntelemalla.

– Tänä päivänä on hienoa, että teknologia myös auttaa meitä ajattelemaan, ihan uudella tavalla. Jos joku yrittää sanoa, että teknologia tuhoaa teidän kapasiteetin ajatella tai miettiä, niin sanokaa, ettei se ihan noinkaan ole. Kaikkea uutta vieroksutaan aina.

Hänen mukaansa sometuskin on tapa harjoittaa mieltä ja aivohuokosia.

– Mieltä kannattaa ja voi harjoittaa. Pitäkää mieli avoimena uusille impulsseille. Älkää koskaan kyynistykö. Kyynisyys on minusta sairaus, jossa oletat tietäväsi kaikesta kaiken tai mitä joku ajattelee. Olkaa uteliaita.

Stubbin mukaan joku voi olettaa, että pääministerinä hän tietää kaiken.

– No en to-del-lakaan. Opin ihan joka päivä jotain uutta, ja se merkitsee minulle hirveästi. Ei maailmassa ole yhtään tyyppiä joka osaa kaiken, mutta on hirveästi heitä, jotka luulevat osaavansa kaiken.

Esitelmän kolmas osa koski kehon hallintaa. Pääministeri korosti nuorille, että ”sillä ei ole mitään väliä miltä te näytätte, vaan sillä, miltä teistä tuntuu”.

– Älä rakenna kehon mallia jonkun lehtikuvan tai toisen perusteella. Silloin tuntuu hyvältä, kun on levännyt hyvin, kun on syönyt suht koht fiksusti ja kun on liikkunut, hän opasti.

Hyvinkään lukiolaiset kysyivät muun muassa somesta, Ukrainasta ja pääministerin vapaa-ajasta. Lopuksi otettiin selfieitä – kymmeniä selfieitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)