Verkkouutiset

Alexander Stubb: Hallitus vetää pois aktiivista katumista koskevan lakiesityksensä

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoo, että hallitus vetää pois aktiivista katumista koskevan lakiesityksensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi eduskunnassa toimittajille, että hallitus vetää pois aktiivista katumista koskevan lakiesityksensä.

– Perustuslakivaliokunnassa on nähty ongelmalliseksi tasavertaiseen kohteluun liittyviä näkökulmia, esimerkiksi siten, että esityksen olisi pitänyt olla pysyvä. Esitys oli määräaikainen yhdeksi vuodeksi. Emme lähde tätä muuttamaan, vaan vedämme esityksen pois, Stubb sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Laki aktiivisesta katumisesta annettiin eduskunnalle syyskuussa ensi vuoden budjettiesityksen yhteydessä. Valtiovarainvaliokunnan verojaoston oli tarkoitus käsitellä lakia huomenna.

Lain ajatuksena oli, että luonnollinen henkilö tai kuolinpesä välttyy veropetosta koskevilta rikosoikeudellisilta seuraamuksilta, jos verotuksesta aiemmin puuttuneita verotettavia tuloja tai varoja ilmoitetaan oma-aloitteisesti vuoden 2016 aikana.

Talousrikosten tutkintaan 6,4 miljoonaa

Hallitus valmistelee harmaan talouden torjunnasta kokonaisuuden, jossa huomioidaan muun muassa kansainvälinen verotietojen vaihto ja sen tehostaminen, OECD:n ja muut kansainväliset toimet, kansallinen tulorekisteri ja viranomaisten mahdollisuudet puuttua harmaaseen talouteen.

– Osana tätä tulen esittämään, että poliisi tulee saamaan kehyksissä pois jääneen 6,4 miljoonaa euroa talousrikosten tutkimiseen. Osa rahasta löytyy jo sisäiseen turvallisuuteen ohjatusta 50 miljoonan euron määrärahasta, osa etsitään muualta kehyksen sisältä, ministeri Stubb sanoi.

Valtiovarainministeriö on saanut arvopaperikeskusasetuksen kansallisesta täytäntöönpanosta noin 40 lausuntoa. Lausunnot käydään tarkkaan läpi, tehdään tarvittavat täsmennykset ja päätetään, miten kokonaisuuden osalta edetään.

– Politiikkaa syytetään usein poukkoilusta ja tuuliviirimäisyydestä. Emme lähde tässä poukkoilemaan, vaan käymme rauhassa läpi asetuksesta saadut lausunnot ja erityisesti niissä olevat avoimuutta lisäävät ehdotukset. Osa kritiikistä kohdistuu EU-sääntelyyn perustuvaan yleiseen markkinoiden avaamiseen eikä nyt esillä olevaan kansalliseen lainsäädäntöön, valtiovarainministeri Stubb totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)