Verkkouutiset

Aleksei Navalnyi. LEHTIKUVA / AFP Handout

Aleksei Navalnyi ryöpyttää länttä: Menitte taas Vladimir Putinin ansaan

Vangitun oppositiovaikuttajan mukaan Yhdysvallat tanssii Kremlin pillin mukaan.

Vangittu venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi arvostelee länsimaita ja erityisesti Yhdysvaltoja taipumisesta Venäjän presidentti Vladimir Putinin tahtoon.

Navalnyi on vastannut amerikkalaisen Time-lehden kysymyksiin venäläiseltä vankileiriltä ulos salakuljetetuilla käsin kirjoitetuilla kirjeillä. Tästä löytyvässä jutussa olevat kommentit on kirjoitettu tammikuun puolivälin tienoilla.

Oppositiovaikuttajan kuvataan kavahtavan Venäjän ja lännen välistä ulko- ja turvallisuuspoliittista vääntöä.

–  Länsi lankeaa kerta toisensa jälkeen Putinin alkeellisiin ansoihin. On mykistävää katsoa, kuinka Putin onnistuu tässä uudelleen ja uudelleen Yhdysvaltain kanssa, Aleksei Navalnyi sanoo.

Hänen mukaansa lännen olisi tullut sivuuttaa Moskovan ”hölynpöly”.

– Sen sijaan Yhdysvallat hyväksyy Putinin agendan ja ryntää järjestelemään kokouksia kuin säikähtänyt koulupoika, jota isompi kiusaa, Navalnyi jatkaa.

Amerikkalaislehti toteaa Kremlin pelkäävän todellisuudessa vallanvaihtoa ja siitä seuraavaa tilintekoa valtaa pitävän ”oligarkkien ja vakoojien klaanin” tekosista. Tämä pelko on Navalnyin mukaan Moskovan lännen kanssa lietsomien konfliktien takana.

– Putin tarvitsee jatkuvasti näitä äärimmäisiä toimia, kaikkia näitä sotia – oikeita, virtuaalisia, hybridisotia tai vain yhteenottoja sodan rajamailla kuten nyt näemme – yhdistääkseen maata ja eliittejä, Navalnyi toteaa.

Länsimaat ovat Yhdysvallat etunenässä pyrkineet neuvottelemaan Venäjän kanssa ja uhanneet samalla vakavilla seurauksilla, mikäli Kreml määrää Ukrainan rajalle kootut joukot hyökkäämään maahan. Toistaiseksi neuvottelut ovat olleet tuloksettomia. Venäjän hyökkäysvalmistelujen on arvioitu jatkuneen koko ajan.

Uusimmat
MAINOS