Verkkouutiset

Aleksei Navalnyi huusi tuskissaan lentokoneessa – video

Venäjän oppositiojohtajan epäillään joutuneen myrkytetyksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on joutunut sairaalaan mahdollisen myrkytyksen vuoksi.

Hänen tiedottajansa Kira Jarmyšin mukaan Navalnyi menetti tajuntansa lentokoneessa, kertoo verkkolehti meduza viitaten uutissivusto Echo of Moscowiin.

– Hän sanoi, että ei voi hyvin ja pyysi minulta servettiä, koska hän hikoili.

Jarmyšin mukaan Navalnyi meni vessaan ja menetti sen jälkeen tajuntansa.

Samalla lennolla olleen Pavel Lebedevin mukaan matkustajat kuulivat Navalnyin huudot. Uutissivusto Komsomolskaya Pravda on jakanut Twitter-tilillään videon (alla), jolla Navalnyin sanotaan huutavan koneessa.

Oppositiojohtaja oli matkalla Tomskista Moskovaan, kun hän alkoi voida huonosti. Tästä syystä kone laskeutui Omskiin, ja Navalnyi vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Omskin alueen terveysministeriön mukaan Navalnyi on tehohoidossa. Hänet vaivutettiin keinotekoiseen koomaan ja kytkettiin hengityskoneeseen.

Navalnyin tilaa kuvataan vakavaksi.

– Oletamme, että Aleksei myrkytettiin jollakin, jota oli sekoitettu teehen, Jarmyš kirjoitti Twitterissä. ”Se on ainoa asia, jota hän joi aamulla. Lääkärit sanovat, että myrkky imeytyi nopeasti kuuman nesteen avulla, Jarmyš toteaa Twitterissä.

Navalnyi on Venäjän presidentti Vladimir Putinin tunnettu arvostelija.

Hän on pitänyt esillä maan korruptiota eri muodoissa. Kesäkuussa hän kutsui Venäjän perustuslakiuudistuksia ”vallankaappaukseksi”, koska Putin voi jatkaa uudistuksen avulla presidenttinä vuoteen 2036 asti.

Navalnyi joutui sairaalaan viime vuoden heinäkuussa vakavan allergisen reaktion vuoksi. Myös silloin hänen epäiltiin joutuneen myrkytetyksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)