Verkkouutiset

AL: Monikulttuuriset vierailut keskeytetty Oulussa

Vierailuja ei toistaiseksi tehdä alueen työpaikkoihin, päiväkoteihin tai kouluihin.

Aamulehti uutisoi kotouttamistyötä tekevien organisaatioiden arjessa näkyvästä ”kärjistyneestä keskustelusta” maahanmuuttajista. Oulussa tapahtuneista seksuaalirikoksista epäiltyinä on turvapaikanhakijoita.

Oulussa toimiva Vuolle Setlementti on keskeyttänyt monikulttuuriset vierailut alueen työpaikkoihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Ratkaisuun kerrotaan päädytyn työrauhan ja turvallisuuden säilyttämiseksi.

Vuolle Setlementti järjestää maahanmuuttajille kotouttamista ja perusopetusta. Mukana olevista ja työntekijöistä kerrotaan levitetyn sosiaalisessa mediassa valheellista tietoa, kuten perättömiä syytöksiä heidän osallisuudestaan rikoksiin.

– Nyt maahanmuuttajat viettävät entistä enemmän aikaa keskenään, koska ilmapiiri on kiristynyt. Meidän tavoitteemme on kuitenkin se, että he löytävät omat kaveripiirinsä ja suomalaiset saadaan yhä paremmin mukaan kotouttamistyöhön, Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen sanoo AL:lle.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)