Verkkouutiset

AL: Kaupunki asensi pyörille telineet, kukaan ei osaa käyttää

Tampere harkitsee ongelmien ratkaisemiseksi tiedotuskampanjaa.

Tampereen kaupunki asensi toukokuussa Hämeenkadulle yli 110 pyörätelinettä. Kaksi kuukautta asennuksen jälkeen niitä ei edelleenkään osata käyttää oikein, Aamulehti kertoo.

AL:n tarkistuksessa Hämeenkadulla oli käytössä 65 telinettä. Niistä yhtäkään ei oltu jätetty telineeseen oikein.

Telineet ovat aiheuttaneet kaupunkilaisissa hämmennystä. Pyörät on pysäköity niiden viereen, kun kiinnitystä ei enää ole jaksettu yrittää.

– En osaa sanoa, hankaloittavatko nämä telineet kaupungilla liikkumista, mutta mitään käyttöä näillä ei tässä ole, pyörätelineitä tylytetään.

Telineet on suunnitellut tamperelainen Pedalslot-yritys. Noin polven korkuisten telineiden käyttöidea perustuu polkimen ujuttamiseen telineen aukosta. Pyörän satulaputkea käytetään kiinnitykseen.

Tampereen kaupungin mukaan telineiden ajateltiin sopivan kaupungin kulttuurihistorialliseen katukuvaan. Ne myös mahdollistavat pyörän pysäköimisen pystyasentoon, jos niitä käytetään oikeaoppisesti.

Tampereen kaupungin mukaan käytön opastamista suunnitellaan tiedotuskampanjan avulla.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)