Verkkouutiset

Ulkoministeri Pekka Haavistosta kohuttiin loppuvuodesta 2019 hänen edistettyään al-Holin leiriläisten tuomista Suomeen ilman poliittista päätöstä. Kuvassa Haavisto joulukuussa 2019. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Al-Holin leiriläisten Suomeen tuonnin hinta paljastui

Kustannusten suuruusluokka on noin 400000 euroa.

Syyrian al-Holin ISIS-pakolaisleiriltä Suomeen tuotujen äitien ja lasten palautukset ovat maksaneet veronmaksajille noin 400 000 euroa.

Asiasta kertoo Suomen viranomaistoiminnasta al-Hol -kokonaisuudessa vastaava ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner twitterissä. Hänen mukaansa kotiutettuja on 25 lasta ja yhdeksän aikuista. Heidän ikäjakaumansa on 2-45 vuotta. Lasten mediaani-ikä on ollut viisi vuotta.

Tannerin mukaan paluumatkat kotiutetuilta lapsilta ja aikuisilta on laskutettu ja ”kaikki ovat maksaneet matkakulunsa takaisin”, osa pitkillä maksuajoilla.

Kustannuksiin sisältyy yksi ambulanssilento ilman huoltajaa kotiutetuille lapsille ja toinen charter-lento yhdessä Saksan kanssa.

Leirillä jäljellä olevia ei Jussi Tannerin mukaan ole mahdollista kotiuttaa huoltajien tahdon vuoksi.

Keskusrikospoliisilla on ollut Tannerin käsityksen mukaan käynnissä kaikista aikuisista esiselvitys ja joistain esitutkinta.

Uusimmat
MAINOS