Verkkouutiset

Carl Barksin joulutarinat -teos varoittaa lukijaa vanhanaikaisista Aku Ankan asenteista.

Aku Ankan klassikoiden kirjaan Suomessa varoitus: Vanhanaikaisia näkemyksiä

Kustantaja varoittaa Carl Barksin joulutarinoiden perhe-elämän saattavan vaikuttaa "jopa vastuuttomalta".
Carl Barks 1994. LEHTIKUVA / MARJA AIRIO

Story House Egmont on julkaissut kovakantisena teoksen Carl Barksin joulutarinat 1950-1957.

Kirjassa on alkuperäisessä asussaan restauroituja jäljennöksiä vuosina 1950-57 ensi kerran ilmestyneistä Aku Ankan jouluaiheisista seikkailuista. Mukana on esimerkiksi superklassikko Tyhjälän joulu (A Christmas for Shacktown) vuodelta 1952.

Suomalaiskustantaja on varustanut arvokirjan sen alkuun sijoitetulla woke-hengen mukaisella disclaimerilla. Siinä todetaan seuraavasti:

…Tarinoissa esiintyy välillä asenteita ja näkemyksiä esim. perhe-elämästä, tieliikenteestä ja siipikarjan hoidosta, jotka saattavat vaikuttaa auttamattoman vanhanaikaisilta ja jopa vastuuttomilta. Uskomme lukijoiden osaavan tulkita ne ajankuvaksi, ei elämänohjeiksi. Toimitus

Carl Barks (1901-2000) oli erityisesti Aku Ankan piirtäjänä ja käsikirjoittajana muistettu taiteilija. Häntä pidetään amerikkalaisen sarjakuvamaailman yhtenä arvostetuimmista tekijöistä.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)