Verkkouutiset

AKT, JHL ja SMU laajentavat Postin työtaistelun tukitoimia

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Suomen Merimies-Unioni SMU laajentavat postilakon tukitoimiaan. Myös lennonjohtajat ovat tulossa mukaan tukitoimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laajennus koskee tiistaista 1. joulukuuta kello 15.30 alkaen useita yrityksiä. Näitä ovat Posti, Deutsche Post DHL Group, DB Schenker, DSV, DFDS, LKW Walter, Hangartner, PNO Trailer, Niinivirta European Cargo, Ahola Transport ja Postnord.

AKT:n jäsenet eivät tiistaista alkaen käsittele näiden yritysten yksiköitä missään Suomen satamissa.

Merimies-Unionin jäsenet eivät myöskään ensi tiistaista alkaen ota kyseisten yritysten yksiköitä rahti- ja matkustaja-aluksiin, yhteysaluksiin, lauttoihin losseihin eikä muihinkaan kuljetusvälineitä tai lastia kuljettaviin aluksiin.

JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät Finferriers Oy:ssä ja Eurowork Oy:ssä, eivät ota tiistaista alkaen näiden yritysten ajoneuvoja tai muita kuljetuksia aluksille koko Suomessa. JHL:n kunnallisissa satamayhtiöissä toimivat jäsenet tekevät omia töitään normaalisti, eivätkä tee sellaisia AKT:n ahtaajien töitä, joita heille pyritään siirtämään.

Ammattiliitojen päätös perustuu Helsingin käräjäoikeuden perjantaina päättämään väliaikaiseen turvaamistoimeen. DHL Freight, DHL Global Forwarding ja DHL Suply Chain ovat hakeneet väliaikaisen turvaamistoimen ammattiliittojen tukitoimia vastaan.

Käräjäoikeus on määrännyt AKT:lle, JHL:lle ja SMU:lle kullekin 500 000 euron uhkasakon.

Käräjätuomari Antti Sjöstedtin mukaan ammattiliittojen tukilakot vääristävät alan kilpailua.

AKT, JHL ja SMU sanovat tiedotteessaan ”paheksuvansa tuomioistuimen toimia, joilla puututaan laillisen työtaistelun laillisiin tukitoimiin”.

– Koska käräjäoikeuden päätöksen mukaan vain yhteen yrityksen kohdistuvat tukitoimet vääristävät alan kilpailua, liitot laajentavat tukitoimensa koskemaan seuraavia yrityksiä: Posti Group Oyj, Deutsche Post DHL Group, DB Schenker Oy, DSV A/S, DFDS A/S, LKW Walter, Hangartner, PNO Trailer Oy, Niinivirta European Cargo, Ahola Transport ja Postnord, ammattiliitot toteavat.

Samalla liitot peruvat aiemmin asettamansa DHL:ää koskevat tukitoimet. Uudet toimet tulevat voimaan tiistaina ja ovat voimassa toistaiseksi.

Niin ikään Suomen lennonjohtajien yhdistys SLJY ilmoitti perjantaina tukevansa Postin työtaistelua. Yhdistys kieltää ensi viikon maanantaista kello 12 alkaen jäseniltään yli- ja lisätyöt. Tukitoimi jatkuu tarvittaessa perjantaihin puoleenyöhön asti.

Yhdistys kertoo myös jatkavansa tukitoimia, jos Postin työtaistelussa ei päästä sopuun ennen ensi viikon perjantaita.

Posti- ja logistiikka-alan Unioni ilmoitti uusista työnseisausuhkista 11. joulukuuta asti. Toimet koskevat Lounais-Suomea ja Kaakkois-Suomea. Kyseessä ovat postinumeroalueet 20–21, 23–25, 27, 29–32 sekä 53–56.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)