Verkkouutiset

Akava esittää uutta osa-aikaista opiskelua

Korkeasti koulutettujen palkansaajien ammatillinen keskusjärjestö Akava helpottaisi työn ja opiskelun yhteensovittamista ja ehdottaa uuden osa-aikaisen opiskelijan statuksen luomista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Akavan mielestä nykyinen korkeakoulujärjestelmä ei tunnista riittävästi opiskelijoiden muuttuvia elämäntilanteita, vaan vaatii joko olemaan täysipäiväinen tai kokonaan poissaoleva opiskelija.

Akavan asiantuntija Miika Sahamies muistuttaa, että enemmistö korkeakouluopiskelijoista työskentelee opintojensa ohella oman koulutusalan tai sitä sivuavassa työssä.

– Täysipäiväiseen opiskeluun perustuva koulutuksen malli tuo haasteita sekä opiskelijoille että korkeakouluille. Opintojen venyminen ja jopa keskeytyminen ovat uhkana silloin, kun työelämän imu vie opiskelijoita mukanaan. Opiskelijat muodostavat yli 10 prosentin osuuden Suomen työvoimasta. He ovat joustavuudessaan tärkeitä työntekijöitä monille työnantajille. Työurien pidentämistavoitteiden kannalta on parempi, että varsinkin loppuvaiheen opiskelijoiden on mahdollista suorittaa opintonsa osa-aikaisesti loppuun, sanoo Sahamies.

Osa-aikaiset opinnot olisivat vaihtoehto myös osatyökykyisille tai perheellisille opiskelijoille, jotka tarvitsevat joustavia tapoja suoriutua opinnoistaan.

– Osa-aikainen opiskelu ratkaisisi monen opiskelijan huolen opinnoissa selviytymisestä. Opintososiaalisia etuja kohdentamalla voitaisiin taata, että opinnot etenevät riittävästi ja opiskelijat sitoutuvat suorittamaan opintonsa opintosuunnitelman mukaisesti, Sahamies sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)