Verkkouutiset

”Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia työttömien turkistarhaajien kodeissa”

Kimmo Sasi kummeksui turkistarhauksen vastustajia eduskunnassa.

Eduskunta keskusteli torstaina turkistarhauksen kieltämistä koskevasta kansalaisaloitteesta.

Lähetekeskustelu pysyi pääosin maltillisena ja kansalaisaloitteen merkitystä kiiteltiin kaikissa eduskuntaryhmissä.

Yhden värikkäimmistä puheenvuoroista käytti kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi. Hän ilmoitti vastustavansa turkistarhauksen kieltämistä koskevaa aloitetta.

– Tässä salissa on puhuttu siitä, että tarvitaan työtä ja työpaikkoja. Tänäänkin on moitittu siitä, että on tehty irtisanomisia ja täytyy sanoa, että mistä tässä on perimmiltään kysymys, on se, että eduskunta on irtisanomassa 5000 työntekijää, Sasi totesi.

– Ajatelkaa jos joku yritys irtisanoisi 5000 työntekijää. Mikä meteli täällä nousisi? Sanottaisi ”kauheata. törkeätä, mieletöntä, kuinka näin vastuuttomia voidaan olla”, hän jatkoi.

Muun muassa kansanedustaja Lenita Toivakan (kok.) mukaan turkisala työllistää Suomessa suoraan ja välillisesti 17 000 henkeä.

Sasi kehotti ajattelemaan niitä, joilta työpaikka menisi turkistarhauksen kiellon myötä alta.

– Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia työttömien turkistarhaajien kodeissa, Sasi kehotti.

Perussuomalaisten Maria Tolppanen katsoi, että osa kansanedustajista on vieraantunut siitä, miten ihmiset elävät. Hän kysyi, kuinka moni edustajista on edes käynyt turkistarhalla.

– Minä ole käynyt, hän sanoi.

– Ei turkis ole sen kummempi asia mitä pidetään päällä, kuin nahkatakki tai nahkakengät. Miksi nahkatakkia pidetään päällä? Aivan yhtä hyvin voidaan pitää myöskin villakangastakkeja, ja pysyy aivan yhtä hyvin lämpimänä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)