Verkkouutiset

Aivotutkija löysi sattumalta testeistä oman tuloksensa: Olen psykopaatti

Emeritusprofessori James Fallon tutkii yllättävää tiedehavaintoa - omasta itsestään.

Psykiatrian ja käyttäytymistieteiden professori James Fallon kävi 2005 läpi tuhansia aivokuvauksien PET-kuvia. Hän etsi niistä yhtäläisyyksiä, joita olisi ollut psykopaattisia ominaisuuksia osoittaneilla ihmisillä.

Kuvattujen joukossa oli Smithsonian-julkaisun mukaan murhaajia, skitsofreenikkoja ja masennuksesta kärsiviä. Sattumalta Fallon tutki samaan aikaan myös Alzheimerin tautia ja hänellä oli PET-kuvia myös sukulaisistaan ja itsestään.

Fallon kertoo yhden kuvista tarttuneen hänen silmiinsä. Ilmiselvällä psykopaattitapauksella näkyi heikkoa aktiviteettia aivoalueella, jossa ovat empatia, moraali ja itsehillintä.

Professori otti selville anonyymin kuvan henkilön. Aivokuvauksen ikuistamat psykopaatin aivot olivat hänen omansa.

James Fallon toi asian julki ja on jatkanut sen parissa. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja The Psychopath Inside.

”En ole koskaan tappanut enkä raiskannut ketään. Ensin ajattelin että hypoteesini on väärä”, hän toteaa.

Geenitestit toivat varmistuksen asiasta. Professorilta löytyi korkea riski aggressioon ja vähäiseen empatiaan.

Hän hyväksyi lopulta olevansa psykopaatti – ”pro-sosiaalinen psykopaatti”, joka ei tunne empatiaa, mutta pitää käytöksensä kurissa.

Professori Fallon sanoo aina tienneensä pitävänsä toisten manipuloinnista ja vallasta. Hänen suvussaan on ollut monia murhaajia. Hän ei anna lastenlastensa voittaa peleissä ja suututtaa ihmisiä.

Fallon uskoo, että hänen lapsuutensa on auttanut häntä joutumasta pelottavammalle tielle. Hänen äidillään oli useita keskenmenoja ennen häntä ja lopulta tullut poikavauva sai paljon rakkautta.

”En tee tätä koska olen yhtäkkiä mukava, teen tämän ylpeyden vuoksi – haluan näyttää kaikille ja itselleni, että pystyn tähän”, hän kuvailee yritystään muuttaa käytöstään.

Uusimmat
MAINOS