Verkkouutiset

Ostoskeskus Puhos Helsingin Puotinharjussa. Wiki Commons Vestman CC BY 2.0

Afrikasta tulleet myivät huumeita ostoskeskuksissa – poliisi iski

Valvonnan aikana kirjattiin kymmeniä huumausaineisiin liittyviä rikosilmoituksia.

Helsingin poliisi tiedottaa suorittaneensa huumausainekaupan valvontaa Puotilassa ja Kontulassa 26.5.–12.6.2021. Valvonnan aikana otettiin kiinni lukuisia henkilöitä ja tehtiin takavarikoita.

Huumausainevalvonta päätettiin toteuttaa, koska poliisi on saanut paljon vihjeitä ja ilmoituksia huumausainekaupasta Puhoksen ja Kontulan ostoskeskusten alueella.

– Esimerkiksi osa alueen asukkaista ja kauppiaista on ollut huolissaan tilanteesta. Arvioimme, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä kansalaisten turvallisuudentunteen ylläpitäminen vaati meiltä toimenpiteitä, valvontaoperaation johtaja komisario Jari Friman toteaa.

Valvontaoperaatiossa selvisi, että pääosin ostoskeskuksissa ja niiden läheisyydessä myydään marihuanaa. Lisäksi alueilla kaupataan pienempiä määriä muita huumausaineita.

Poliisi huomasi valvonnan aikana, että joissakin Puhoksen ravintoloissa ja kahviloissa harjoitetaan myös laitonta nuuskakauppaa.

– Huumausaineiden jakelu ja rahaliikenne sekä huumausainekaupan vartioiminen on ostoskeskuksilla huolellisesti organisoitu, Friman sanoo.

Poliisi arvioi, että huumekauppaa harjoittavat Kontulan ja Puhoksen ostoskeskusten alueella erityisesti Pohjois- ja Länsi-Afrikasta kotoisin olevat henkilöt. Myyjät ovat osittain samoja molemmilla ostoskeskuksilla. Huumausainekauppaa tekevät Kontulassa joiltain osin myös kantaväestöön kuuluvat.

– Valvontapaikoissa poliisi takavarikoi muun muassa marihuanaa ja amfetamiinia, subutex- ja ekstaasitabletteja, nuuskaa sekä rahaa, sanoo komisario Jari Friman.

Poliisi otti ostoskeskuksilta kiinni 12 etsintäkuulutettua. Maasta poistetaan neljä henkilöä.

Uusimmat
MAINOS