Verkkouutiset

Sinuhe Wallinheimo. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Absurdia” – Krista Kiurulta vaaditaan vastausta alkoholin nettimyyntiin

Julki tulleen muistion perusteella viranomaiset halusivat vaikuttaa alkoholin etämyyntiin oikeustapausten ja esitutkintojen kautta.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo päivittelee sosiaali- ja terveysministeriön toimintaa alkoholin etämyynnin suhteen.

– Tämä on kyllä kerta kaikkiaan absurdia, Sinuhe Wallinheimo lataa Twitterissä.

Hän viittaa useita tietopyyntöjä viranomaisille etämyyntiasiaa koskien tehneen Rikhard Sjöbergin julkaisemaan sosiaali- ja terveysministeriön kokousmuistioon. Sen perusteella ministeriössä vuoden 2019 lokakuussa käydyssä kokouksessa todettiin, ettei lakiin olla tuomassa etämyyntikieltoa, mutta asiaa voitaisiin edistää ”täsmentämällä oikeustilaa” saattamalla tietynlaisia etämyyntitapauksia oikeuden käsiteltäväksi ja viestimällä näkyvästi ensimmäisistä esitutkinnoista.

Verkkouutiset kertoo kokousmuistiosta tässä jutussa.

Sinuhe Wallinheimo on jättänyt keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän kanssa hallitukselle kirjallisen kysymyksen etämyynnistä. Siinä muun muassa kysytään, miten sosiaali- ja terveysministeriössä on varauduttu siihen, että sen etämyyntiä koskevien tulkintojen ja menettelyiden seurauksena Suomelle muodostuu unionin oikeuden rikkomiseen perustuva jäsenvaltion korvausvastuu asiassa.

Kysymyksessä myös suomitaan ministeriötä siitä, että se on mahdollisesti evännyt eduskunnalta olennaista tietoa alkoholin etämyyntiä koskien.

– Odotamme Mikko Kärnän kanssa mielenkiinnolla vastausta [perhe-ja peruspalvelu-] ministeri Krista Kiurulta (sd.). Toivottavasti ministeriössä ollaan hereillä [kansliapäällikkö] Kirsi Varhila, Sinuhe Wallinheimo sanoo.

LUE MYÖS:
Ministeriössä suunniteltiin, millaisia alkoholin nettimyyntijuttuja pitää saada oikeuteen

Oops...
Slider with alias toimituksen-valinnat-slider not found.
Uusimmat
MAINOS