Verkkouutiset

Eduskunnan yrittäjyysryhmän perustamiskokouksessa vasemmalta kansanedustajat Jouni Kotiaho, Jari Koskela, Ruut Sjöblom, Ville Valkonen, Sari Multala, Anders Adlercreutz, Saara-Sofia Sirén, Suomen Yrittäjien Harri Jaskari, Jukka Kopra, Hanna-Leena Mattila, Marko Kilpi ja Peter Östman.

79 kansanedustajaa lähti mukaan yrittäjyysryhmään

Eduskunnan uuden ryhmän tavoitteena on lisätä vuoropuhelua yrittäjien ja päättäjien välillä.

Eduskuntaan perustettiin keskiviikkona yrittäjyysryhmä. Puheenjohtajaksi valittiin Saara-Sofia Sirén (kok.) ja varapuheenjohtajaksi Anders Adlercreutz (r.).

Perustavassa kokouksessa oli läsnä 15 kansanedustajaa. Muita mukaan ilmoittautuneita on toistaiseksi 64.

– Hyvinvointiyhteiskuntamme ylläpitämiseksi tarvitsemme tulevina vuosina kasvua. Sitä syntyy yrityksistä ja yrittäjyydestä. Meidän päättäjien tehtävänä on luoda edellytykset kasvulle ja purkaa esteitä sen tieltä. Siksi koenkin erityisen hienoksi, että tämä ryhmä herätti kiinnostusta yli puoluerajojen ja jäseniksi ilmoittautui mukaan kansanedustajia laajasti eri puolueista, Saara-Sofia Sirén kiittelee tiedotteessa.

Koronapandemia aiheutti tiedotteen mukaan yritysten toimintaympäristölle paljon ennakoimattomia haasteita. Niiden lisäksi on olemassa myös muita, vielä ratkaisemattomia asioita, jotka vaativat tiivistä vuoropuhelua päättäjien ja yrityskentän välillä.

– Monilla aloilla on työvoimapula – osaavaa henkilöstöä on vaikea löytää. Se muodostaa yhden niistä pullonkauloista, jotka ovat kasvun tiellä. Osaamisen kehittäminen ja osaajien rekrytointi myös Suomen ulkopuolelta pitää saada toimivaksi kokonaisuudeksi. Tällä hetkellä prosessit ovat liian hitaita ja byrokraattisia, Adlercreutz kuvailee.

Yrittäjyysryhmä kokoaa yhteen aiheesta kiinnostuneita kansanedustajia ja pyrkii löytämään yhteisiä ratkaisuja.

– Koimme, että tälle ryhmälle on tarvetta nyt, kun katseet suuntautuvat kohti seuraavaa hallitusohjelmaa. Erityisen tärkeää on turvata vakaa ja ennustettava investointiympäristö. Haluamme, että yrittäjien ääni ja viestit kuullaan laajasti myös täällä eduskunnassa, kertovat Sirén ja Adlercreutz päätöksestään ryhmän perustamiseksi.

Perustamiskokouksessa erityisesti keskustelua herätti yrittäjyyskasvatus, julkiset hankinnat ja kilpailutusosaaminen sekä yrittäjien sosiaaliturva.

Uusimmat
MAINOS