Verkkouutiset

Kiinalainen H-6-pommikone. Wikimedia Commons

19 Kiinan konetta lähestyi – Taiwan hälytti hävittäjät ilmaan

Kiinan on lähettänyt toistuvasti sotilaskoneita Taiwanin ilmapuolustusvyöhykkeelle.

Joukko kiinalaisia sotilaskoneita on jälleen lähestynyt Taiwania. Taiwanin puolustusministeriön mukaan 19 hävittäjästä ja pommikoneesta koostunut lento-osasto tuli Taiwanin ilmapuolustusalueen sisälle.

Ilmapuolustusalueella (ADIZ) tarkoitetaan aluetta, joka on kansainvälisessä ilmatilassa valtion ilmatilan lähellä ja jolle tulevat koneet valtio käy tunnistamassa.

Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan Taiwan hälytti hävittäjiä ilmaan ja aktivoi ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä kiinalaiskoneiden takia. Kiina ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta.

Taiwanin hallitus on valittanut Kiinan aggressiivisesta lentotoiminnasta jo pitkään. Kyseessä oli neljäs vastaava tapaus tämän vuoden aikana.

Peräti 28 kiinalaiskonetta tuli Taiwanin ilmapuolustusalueelle kesäkuussa. Huhtikuussa vastaavaan kiinalaisoperaatioon otti osaa 25 konetta ja tammikuussa 15.

Vuodettujen tietojen mukaan kiinalaiset sotilaskoneet tekivät tammikuussa myös harjoitushyökkäyksiä amerikkalaista lentotukialusta vastaan Taiwanin edustalla. Yhteensä 11 ja 15 pommikoneesta ja hävittäjästä koostuneet lento-osastot suorittivat kaksi simuloitua ohjusiskua USS Theodore Roosevelt -tukialusta ja sen saattajia vastaan. Tiedustelutietojen mukaan kiinalaisten pommikoneiden radiokeskusteluissa valittiin kohteita ja suoritettiin merimaaliohjusten simuloituja laukaisuja.

LUE MYÖS:

Kiina hyökkäsi harjoituksessa USA:n lentotukialusta vastaan

Uusimmat
MAINOS