Verkkouutiset

Ekonomisti: Asuntohintojen lasku voi jatkua ainakin alkuvuoden

Hyytynyt tilanne asuntomarkkinoilla jatkui edelleen tammikuussa, kun asuntojen hinnat laskivat sekä pääkaupunkiseudulla että muualla maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat olivat tammikuussa 1,5 prosenttia vuodentakaista alemmat sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan hinnat laskivat joulukuusta tammikuuhun pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttia ja muualla Suomessa 1,2 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuntojen hinnat ovat painuneet jo lähes alkuvuoden 2010 tasolle.

Asuntokauppaa jäykistävät hänen mukaansa nyt kotitalouksien varovaisuus ja halu tinkiä. Myyjätkin voivat odottaa, sillä matalat korot, lyhennysvapaat ja melko vakaa talous eivät pakota myymään halvalla. Myös uusien asuntojen tarjonta on maltillista.

– Hyytynyt tilanne ja hintojen loiva luisu asuntomarkkinoilla voi jatkua ainakin alkuvuoden. Muutokset työllisyystilanteessa ja kotitalouksien odotuksissa ratkaisevat suunnan loppuvuodesta, koska asuntolainojen korot pysyvät edelleen alhaalla, Kuoppamäki toteaa tiedotteessaan.

Tammikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli Tilastokeskuksen mukaan 2 216 euroa. Pääkaupunkiseudulla keskimääräinen hinta oli 3 540 euroa ja muualla Suomessa 1 696 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)