Verkkouutiset

”Se on pienimmän riesan tie” – Kääriäinen puolustaa sotemallia

Keskustan kansanedustaja kertoo pitävänsä hallituksen syksyllä sopimaa sotemallia hyvänä kompromissina, eikä näe siinä perustuslaillisia ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) haluaa lopettaa puoluepoliittisen sapelinkalistelun sosiaali- ja terveysalan uudistuksen osalta. Hänen mukaansa hallituspuolueiden syksyllä sopimaan malliin ei liity perustuslaillisia ongelmia, sillä pohjana on vapaaehtoisuus.

– Terve järki käteen, ja viime marraskuussa sovitussa suunnitelmassa pysyttäköön. Sitä ei pidä ruveta repimään auki, Kääriäinen sanoo Iisalmen Sanomille.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen marraskuussa sovitussa mallissa sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään 18 maakunnan pohjalta. Näistä viisitoista vastaisi palveluiden järjestämisestä.

Eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) epäili perustuslaillisuutta Ylelle aiemmin viikolla. Hänen mukaansa asiantuntijavirkamiehet ja perustuslakiasiantuntijat ovat arvioineet, ettei 18/15 -malli onnistu.

Kääriäisen mukaan sovittu malli on pienimmän riesan tie.

– Se oli kompromissi, mutta kompromissit ovat hyviä ratkaisuja. Niissä on otettu kaikki näkökannat huomioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)