Verkkouutiset

Italiaan kasataan hallitusta keskustavasemmiston kanssa

Demokraattinen puolue vaatii tiukan maahanmuuttolinjan romuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian keskustavasemmistolaisen Demokraattisen puolueen (PD) puheenjohtaja Nicola Zingaretti kertoo neuvottelevansa hallitusyhteistyöstä populistisen Viiden tähden liikkeen kanssa.

Hänen mukaansa uusi hallitus olisi ”käännekohta” ja vaihtoehto oikeistolle.

Lega-puolueen ja Viiden tähden liikkeen hallitus romahti tiistaina pääministeri Giuseppe Conten ilmoitettua erostaan maan senaatissa.

Legan puheenjohtaja ja sisäministeri Matteo Salvini oli aiemmin vaatinut epäluottamuslausetta omalle hallitukselleen. Salvinin oletetaan tavoittelevan ennenaikaisia vaaleja puolueensa korkean gallup-suosion vuoksi.

BBC:n mukaan Zingaretti on esittänyt useita ehtoja uuden hallituksen muodostamiselle. Sen tulisi ajaa EU-myönteistä politiikkaa, antaa parlamentille nykyistä vahvempi rooli ja kumota Lega-puolueen tiukka maahanmuuttolinja.

Italian presidentti Sergio Mattarella pyrkii kasaamaan uuden hallituksen jo lähipäivien aikana. Jos puolueet eivät pääse yhteisymmärrykseen, maa ajautuu todennäköisesti ennenaikaisiin vaaleihin syksyn aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)