Verkkouutiset

Heteroliiton Pride-kulkueesta kiistellään – ”vihan ja syrjinnän tie”

Aktivistit ovat pyytäneet Bostonin kaupungilta lupaa oman kulkeensa järjestämiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pieni aktivistiryhmä on ilmoittanut järjestävänsä Yhdysvaltain Bostonissa ”heteroiden Pride-kulkueen”.

Super Happy Fun America -järjestön tempaus toteutetaan CBS Newsin mukaan protestina demokraattipuolueen pormestari Marty Walshille. Walsh hylkäsi aiemmin keväällä aktivistien pyynnön nostaa oma lippunsa salkoon kaupungintalolle.

– Olemme pettyneitä siihen, että Walshin hallinto valitsi vihan ja syrjinnän tien. Näin ollen päätimme aloittaa kampanjan, jolla valistamme kansaa, poliitikkoja ja virkamiehiä heteroyhteisön kohtaamista ainutlaatuisista haasteista, järjestö toteaa.

Paraatin kerrotaan olevan oiva keino tuoda esiin heteroyhteisön ”moninaista historiaa, kulttuuria ja identiteettiä”. Järjestö toivoo hakemuksessaan, että kulkue etenisi samalla reitillä kuin Bostonin virallinen Pride-kulkue.

Yksipäiväisen tapahtuman on määrä koostua kulkueesta ja seremoniasta, jonka yhteydessä ”heteroiden Pride-lippu” nostetaan salkoon kaupungintalolle. Ohjelmassa on myös juhlapuheita ja muita aktiviteetteja.

Super Happy Fun America kehottaa tukijoitaan ottamaan yhteyttä kaupungin pormestariin ja vaatimaan heteroiden syrjmisen lopettamista, sillä ”myös heterot ansaitsevat kulkueen”.

– Kaikki ovat tervetulleita, paitsi antifasistit. Antifa on lyhennys Anti-Funista, eli he vastustavat iloa ja hauskanpitoa, aktivistit selostavat.

Ryhmän toimintaa johtaa Yhdysvaltain kongressiin vuonna 2018 pyrkinyt republikaani John Hugo sekä oikeistolaisessa Resist Marxism -järjestössä toimiva Mark Sahady. Kulkueen ”suurmarsalkkana” toimii provokatiivisesta tyylistään tunnettu aktivisti ja kirjailija Milo Yiannopoulos.

Bostonin kaupungin edustaja painotti tiistaina julkaistussa tiedotteessa, että LGBTQ-yhteisön ”heteroliittolaiset” ovat lämpimästi tervetulleita joka vuosi järjestettävälle Pride-marssille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)