Verkkouutiset

”Demarit ja vihreät lisäisivät ahdinkoa sosialistisilla verotustoimilla”

Sinisten kansanedustajan mukaan Suomen talous on käännetty nousuun vaikeiden ratkaisujen kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sinisten kansanedustaja Matti Torvisen mukaan suomalainen kokee verojen maksamisen kansalaisvelvollisuudeksi, koska siten ylläpidetään hyvinvointiyhteiskuntaa.

Kuitenkin verohallinnon tilaaman tutkimuksen mukaan 39 prosenttia suomalaisista kokee usein suuttumusta maksamiensa verojen määrästä.

Siniset tuntevat tämän rehellisen suomalaisen veronmaksajan taakan.

– Olemmekin tämän hallituskauden aikana keventäneet ansiotuloverotusta 1,3 miljardia euroa pieni- ja keskituloisia painottaen, Matti Torvinen sanoi sinisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheessa talousarvion palautekeskustelussa eduskunnassa keskiviikkona.

Tämä on Torvisen mukaan räikeä ero johtavien oppositiopuolueiden linjaan heidän varjobudjeteissaan.

– Demarit lisäisivät kansalaisten tuskaa yli 900 miljoonan euron veronkorotuksin. Vihreät kiristäisivät tunnollisen suomalaisen ahdinkoa 1,4 miljardin euron veronkorotuksilla.

– Tämänkaltaiset sosialismin henkiset verotustoimet – osin myös kehitysavun lisäämiseksi – heikentäisivät työnteon ja yrittäjyyden kannusteita kotimaassa.

Torvisen mukaan silti oppositiopuolueiden varjobudjeteissa kuvitellaan, että hallituksen rakentama vahva talous olisi yhä voimissaan heidän taloudellista toimeliaisuutta ja luottamusta horjuttavien toimiensa jäljiltä.

– Tosiasia on kuitenkin, Verovetoiset vankkurit vaipuisivat suohon. Ilman nykyistä hallitusta keskituloisen verotus olisi nyt paljon ankarampaa. Kuinka toimivakaan vaihtoehtoinen hallitus voisi olla, kun huomioimme oppositiopuolueiden suuren tulopuolen epävarmuuden ja ääriajattelun päälle rakennetut varjobudjetit?

Torvisen mielestä on selvää, että enemmistö tästä salista – kuten ei myöskään kansakunnasta – ei voisi hyväksyä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston nykymuotoisen toiminnan alasajoa, johon johtaisi SDP:n varjobudjetin kertaluontoisten kulujen tilkintä Sitran varoista 355 miljoonan eurolla.

– Ei enemmistö voisi myöskään mennä vihreiden veroratkaisujen taakse, joiden tavoite on Suomen maaseudun kuolettaminen ihmiselämästä.

Turvapaikanhakijat

Torvinen korostaa, että enemmistöllä on myös paljon enemmän sydäntä tai ainakin taloudellista tolkkua kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden asiassa kuin perussuomalaisten budjettilinjauksella kaikkien säilöönotosta.

– Sinisten ja hallituksen linja, jossa turvapaikanhakijoista tehdään riskiarvio ja henkilö otetaan säilöön tarpeen vaatiessa, on inhimillisempi ja kustannustehokkaampi.

Edustaja Elo läpivalaisi perussuomalaisen linjan huomioimattomat vuosikustannukset varjobudjettikeskustelussa: yli 650 miljoonaa euroa.

– Ne perussuomalaisten keinot, joilla tämä raha säästettäisiin, naisia ja lapsiakin lähes vankeudessa pitäen, eivät sovi sivistysvaltioon ja sen perustuslakiin. Hallitus kannustaa vapaaseen keskusteluun myös maahanmuutosta, mutta ääriratkaisut ja niiden vaatiminen eivät ole millä suomalaisen demokratian hallitusyhteistyö mahdollistuu.

– Ne eivät kuulu tähän aikaan ja paikkaan, järkevään ja suomalaisten luomaan demokratiaan. Niiden varaan ei erilaisten poliittisten toimijoiden yhteistyötä rakenneta.

Torvisen mukaan Suomen talous on käännetty nousuun. Se on ollut useiden vaikeiden ratkaisujen takana.
Hän korostaa, että hallituskauden alussa Suomi oli ajautunut Kreikan tielle, matkalla taloudelliseen holhoukseen.

– Nykyinen hallitus teki strategian velkaantumisen pysäyttämiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Siinä keskeisessä osassa oli, että erityisesti viennin kilpailukyky oli palautettava, jotta euroalueen jo pari vuotta varhaisemmin alkanut talouskasvu saataisiin viimeinkin tarttumaan myös Suomeen.

– Talouden rakenteellisia ongelmia oli korjattava vaikeiden sopeuttamispäätösten avulla. Päätösten, jotka ovat nyt onneksi alkaneet saada jo opposition jäseniltäkin enenevässä määrin hajanaista kannatusta. Oppositiokin, onneksi pääosin tunnustaa, että hallituksen kilpailukykyä vahvistava työmarkkinaratkaisu on auttanut Suomen vientinäkymiä ja työllisyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)