Boko Haramin terrori-iskun uhri Maidugurissa 28. toukokuuta. LEHTIKUVA/AFP

7- ja 10-vuotiaat lapset itsemurhaiskussa – 31 kuoli

Nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram on jälleen käyttänyt lapsia itsemurhapommittajina.

Boko Harmin itsemurhapommittajina käyttämät 7- ja 10-vuotiaat lapset räjäyttivät itsensä sunnuntai-iltana Damboassa Bornon osavaltiossa Koillis-Nigeriassa. Räjähdyksissä kuoli kuusi ihmistä.

Sen jälkeen Boko Haramin terroristit heittelivät käsikranaatteja haavoittuneiden avuksi rientäneiden joukkoon. Verilöylyssä sai surmansa kaikkiaan 31 ihmistä.

Isku tapahtui yleisradioyhtiö RAI:n mukaan vain muutama tunti sen jälkeen, kun Nigerian armeijan kenraali oli käynyt Damboassa vakuuttamassa, että Boko Harmin uhka Bornossa on eliminoitu armeijan operaatioissa.

Boko Haram on luokiteltu yhdeksi maailman vaarallisimmista terroristijärjestöistä. Se on ääri-islamistinen, 2000-luvun alussa perustettu terroristijärjestö, joka pyrkii saamaan voimaan sharialain ja itsenäisen islamilaisen valtion Nigeriaan.

Boko Haram julkaisi maaliskuussa 2015 Twitter-tilillään ääniviestin, jossa se vannoi uskollisuutta ISIS-terroristijärjestölle.

Järjestö on tunnettu etenkin länsimaiden koulutuksen, kulttuurin ja tieteen vastustamisesta sekä naisten ja lasten sieppauksista. Järjestö on käyttänyt usein pieniä lapsia itsemurhapommittajina.

Boko Haramin hyökkäyksissä ja terrori-iskuissa on vuodesta 2009 lähtien kuollut tuhansia ihmistä. Heistä merkittävä osa on kristittyjä, jotka ovat järjestön erityinen maalitaulu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt