Verkkouutiset

Venäläisälymystön vetoomus Ukrainan puolesta: Venäjä kulkee kohti kylmää sotaa

Jo liki sata venäläistä tiede- ja taidevaikuttajaa on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa arvostellaan kovin sanoin Venäjän toimintaa Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vetoomuksessa todetaan, kuinka Venäjä on ryhtynyt vaaralliseen uhkapeliin ja käytännössä liittänyt Krimin niemimaan itseensä, perustellen tekojaan Ukrainan venäläisten puolustamisella.

“Kansainvälistä lakia ja eurooppalaisia turvallisuuden ja vakauden periaatteita on loukattu törkeästi”, vetoomuksessa sanotaan.

Vetoomuksen mukaan Venäjä liukuu nopeasti kohti uutta kylmää sotaa lännen kanssa.

Vetoomuksessa myös kritisoidaan jyrkästi venäläisen median toimintaa kriisin aikana.

“Valtiollinen media on täynnä valheita ja disinformaatiota ja kaikki, jotka yrittävät kyseenalaistaa viranomaisten tuhoisat toimet, vaiennetaan tukahduttavalla propagandakampanjalla”, vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksen mukaan sensuroimattomat tiedotusvälineet ja sosiaalinen media osoittavat, kuinka paljon virallisen linjan vastaisia soraääniä Venäjältä todellisuudessa kantautuu.

Vetoomuksen laatijoiden mielestä Venäjän hallinnon toimia vastustavan älymystön ääniä ei ole päästetty kuuluville.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa kirjailijat Andrei Bitov, Vladimir Voinovits, Viktor Jerofejev ja Victor Schenderovits, historioitsija- ja tunnettu toisinajattelija Ljudmila Alexejeva sekä poliitikko ja ihmisoikeusaktivisti Sergei Kovalev ja monet muut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)