Vaaratilanne Itämerellä: Venäjän hävittäjä käy kuvissa 1,5 metrin päässä USA:n koneesta

Venäläinen hävittäjä härnäsi amerikkalaista tiedustelukonetta.

  • Venäjän hävittäjä kävi vaarallisen lähellä.

    ()

Yhdysvaltojen ilmavoimat on julkaissut sarjan kuvia (alla) mediassa "puolentoista metrin kohtaamisena" tunnetuksi tulleesta tapauksesta.

Tällä viikolla Itämerellä tapahtunut vaaratilanne sai alkunsa, kun Venäjän ilmavoimien Su-27 -hävittäjäkone lensi kohtaamaan amerikkalaista RC-135 -tiedustelukonetta Itämerellä. Tiedustelukone lensi kansainvälisessä ilmatilassa.

Venäläishävittäjän lentoa kuvataan riskialttiiksi.

– Kohtaaminen katsottiin vaaralliseksi suuren lähestymisnopeuden ja (venäläiskoneen) huonon hallinnan vuoksi, Yhdysvaltojen Euroopan asevoimien esikunnan tiedottaja Meghan Henderson kommentoi CNN:lle.

Toinen nimettömänä pysyttelevä viranomainen toteaa venäläishävittäjän lentäneen "epämääräisesti".

Venäläisten mukaan kohtaamisen äityminen vaaralliseksi oli amerikkalaisten syytä. Venäjän puolustusministeriön lausunnossa väitetään, että suurikokoinen tiedustelukone olisi kääntynyt "provosoivasti" kohti sitä lähestynyttä venäläishävittäjää.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.